kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Gün içinde bol bol meyve tüketin.

Bir dilim meyve felç riskine çare

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
12.12.2008
Meyveye yatırım yapmak sizi beyin hasarından korur! Kahvaltıda bir kase çilek, öğle yemeğinde sulu bir kaç kayısı yerseniz; beyin felci riskini yüzde 11 düşürürsünüz. Tabii ki kalp krizi riskini de! Bunun açıklaması şöyle:

POTASYUM DEPOLARI
* Meyvenin gücü, kan basıncını düşük tutan potasyumda gizlidir. Lif ve besin değerleri açısından zengin meyvelerin, kötü kolesterol ve tansiyonu düşürdüğü, iyi kolesterolü yüksek tuttuğunu da unutmamak gerek. Tatlı patates, ıspanak, domates ve avokado da güçlü potasyum kaynaklardır.

* En fazla potasyumu; muz, kayısı, kavun, karpuz, portakal, nektarin, çilek ve incirden alırsınız.

*
Bahçesinden sofranıza gelene kadar kilometrelerce yol kateden sebze ve meyveleri en taze haliyle yiyebilmek için semt pazarlarından alışveriş etmelisiniz.