kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Kayahan, büyükkızı Beste’yi ‘altınkalpli bir insan’olarak tanımladı.

Kızım Beste ile aynı filmi yeniden seyrediyoruz

08.12.2008
* Sizinle Beste konusunda yıllar önce yine konuşmuştuk. İkinci evliliğine de karşı çıkmıştınız. Sanki aynı film yeniden yaşanıyor gibi. Siz yine karşı çıkıyorsunuz ve büyük ihtimal o sizi dinlemeyip yine evlenecek. Siz 'ben söylemiştim' demekten sıkılıyor musunuz?
'Ben söylemiştim' lafını sevmiyorum ama aynı şeyi bir kez daha yapmaya kalktığında, 'Bu ona benzemiyor mu, bu filmle o film benzeşmiyor mu?' diyorum. Bu arada bir şeyi düzeltmem lazım. Ben Beste'nin Tayfun'dan (İlk eşi Tayfun Duygulu) ayrılış şeklini bizim için çok büyük bir zul olarak görüyordum. Ama Beste bir hafta önce aradı ve bir şeyler anlattı. O zaman anladım ki Beste'nin Tayfun'dan ayrılması için nedenleri varmış.

KEŞKE BANA SÖYLESEYDİ

* Siz bir babanın çok zor söyleyebileceği bir şeyi söylediniz. Kızınızın evliyken bir başkasıyla beraber olduğunu ama bunu kabullenemeyeceğinizi söylediniz. Neydi bu? Evlada ceza mı? Yoksa 'Vay be ne babaymış' dedirtmek mi?
Evet, böyle konuştum. Evladımın yanında değil bir başkasının yanında duruyordum. Herkes kendi evladını korur ama ben körü körüne kimseyi korumam. Ama bir hafta önce bana anlattığı şeyler oldu. O söyledikleri bir insandan ayrılmayı gerektirir mi bilmiyorum ama... Demek ki Beste'nin ayrılmak için önemli nedenleri varmış. Bunu yeni duydum. Ona 'Keşke bana söyleseydin' dedim.

* Bilseydiniz o zaman kızınızın yanında mı dururdunuz?
O zaman kızımın yanında durmayışımın başka nedenleri vardı. Ben kızıma sordum; 'Bu çocuktan ayrılıyorsun. Peki başka biri mi var?' dedim. O da bana 'Yok' dedi. Ama hemen birkaç gün sonra siz onun başka biriyle fotoğrafını bastınız. İşte onun için yanında durmam.

* Hep doğrucu olmak adına, insan kendi canını bile hırpalayabilir mi?
Şöyle bakın ama; Ben Türkiye'nin sevdiği, beğendiği insanlardan biriyim. Kızım bana gelip 'Baba hiç kimse yok, ama ben bu evliliği bitiriyorum' dediğinde ben buna şapka çıkardım. Ama sonra adamla resmini bastınız. Ne yapabilirim ben? Beste babasının bu ülkede tanınmış bir adam olduğunun, bu gerçeklerin ortaya çıkabileceğinin, bunun da beni ne hale getirebileceğinin farkında değil miydi? Zor durumda kaldım.

* Beste sizin için hayal kırıklığı mı?
Onun en sevdiğim yanı tertemiz bir insan oluşu. Bu benim için dünyanın en büyük serveti ile eşdeğer. Beste altın kalpli bir insandır. Bazen, yaptığı şeyin yanlış olduğunu bilip karşı tarafa ayıp olmasın diye devam eden bir insandır. Ayrıca bugün Türkiye'de ben dahil en iyi sözü yazanların hepsinden daha iyi şarkı sözü yazabilir. Bunu iddia ediyorum çünkü yazdıkları var. Örneğin 'Kar Beyazdır Ölüm' şarkısının sözleri Beste'ye aittir...

AŞK HAYATINI İŞGAL EDİYOR

* Ama eski eşi Tayfun Duygulu, bu şarkıyı Beste'nin ihanetini yaşadıktan sonra yazdığını açıkladı...
Ben gerçeğini söylüyorum. O belki de yanlış hatırlıyordur. Kar Beyaz zaten Beste'nin köpeğinin adıdır. Yani Beste yazmıştır ama bunu gündeme getiremedi. Ona bunu öğretmeyi çok istedim. Ama Beste bu aşk meselelerini fazla büyütüyor. Yani aşk bütün hayatını işgal ediyor.