kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
Sağlık
Kurbanlık etlerinizi 2 gün bekletmeden pişirmeyin!
Diyetisyen İpek Ağca, Kurban Bayramı'nda taze etle dolan buzdolabınızı nasıl düzenlemeniz gerektiğini anlattı: Kurban etini hemen tüketmeyin. 6 aydan fazla buzdolabında bekletmeyin. Etleri tuzlamadan saklayın. Etin yanında zeytinyağlı yiyin! Memorial Hastanesi'nin Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen İpek Ağca, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin yolları hakkında bilgiler verdi: Ete uygulanan pişirme yöntemi; etin lezzetini, görüntüsünü, kıvamını, kokusunu, biyo yararlılığını yani her açıdan etin kalitesini doğrudan etkiler. Bu yüzden etin nasıl piştiği çok önemlidir. Eti, sağlık açısından en doğru pişirme yöntemi; haşlama veya ızgara şeklindedir. Dikkat edilecek önemli nokta ise etin pişerken ateşle direkt temas...