Yoğurdun yeşil suyunu atmayın
İLİŞKİLİ HABERLER
Yoğurdun yeşil suyunu atmayın
* Hamuru mayalandırmak besin değerini artırır.
* Beyaz un yerine, tam buğday ununun besin değeri olarak daha yüksektir.
* Şeker yerine pekmez kullanımı, hazırlanan gıdanın besin değerini artırır.
* Kurubaklagiller iyi pişirilirse, besin değeri artar.
* Ekmek çok kızartılırsa besin değerleri azalır.
* Sebzeler kavrulur veya haşlanıp suyu dökülürse, besin değerleri azalır.
* Yoğurdun yeşil suyu atılmamalıdır. Çünkü B2 vitamininden zengindir. Yoğurt tüketilmeden hemen önce karıştırılabilir ya da kek, poğaça gibi gıdalar hazırlanırken kullanılır.
* Taze meyve suları ve doğranmış sebzeler, açıkta bırakılırsa veya hemen tüketilmezse besin değerleri azalır.
* Gıdaların temel olarak en iyi pişirme şekli kavrulmadan ve kısık ateşte pişirilmesidir. Gıdaların besin değerlerini kaybetmemeleri için kavrulmaması ve kızartılmaması gerekir.
Yayın tarihi: 8 Kasım 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/08/gny/haber,A41BC8CB2B0A4E0BB7A0596559ED3D05.html
Tüm hakları saklıdır.