kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
AK Parti Mersin milletvekili Zafer Üskül başkanlığında toplanan komisyonun dünkü toplantısında, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, çocuk istismarı konusunda alınması gereken önlemlerle ilgili olarak komisyon üyelerine bilgi verdi.

Tahliye ettiren ihmaller zinciri

Hülya KARABAĞLI ANKARA
07.11.2008
SHÇEK, avukat için Hazine'ye yazdı ama yanlış dosya numarası bildirdi. Doğrusu yazılana kadar 5.5 ay geçti. Üzmez tahliye oldu..
Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel taciz iddiasından yargılanan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez olayında büyük hataların 'avukat atama' aşamasında yaşandığı ortaya çıktı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda dün bilgi veren Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, tartışmaların odağına oturan 'B.Ç.'nin neden avukatı yok' sorusuna 'yanlış yazışmaları' anlatarak yanıt verince herkes şaşırdı. Üzmez olayının Emniyet'te ortaya çıktığını ve kendilerine iletildiğini anlatan Barış, 29 Nisan 2008'de B.Ç. ile ilgili sosyal araştırma yapıldığını ve koruma altına alınmasına karar verildiğini belirtti. Barış, Kamu Mali Yönetim Yasası gereği kurumun avukat atama yetkisi bulunmadığını ve Hazine'nin avukat ataması gerektiğini söyledi.

"HAZİNEYİ SUÇLADI"
Barış, doğru dosya numarasının 5.5 ayda gittiğini anlatırken SHÇEK'in olduğu kadar Maliye Bakanlığı Muhakemat Genel Müdürlüğü'nde de hata olduğunu söyledi. Komisyon üyelerinin, "Neden 5.5 ay beklendi?" sorusu üzerine Barış, "Geciktiren kişi hakkında müfettiş görevlendirdim, soruşturma açtım. Ancak yasa gereği, kamu davası olduğu için Muhakemat Genel Müdürlüğü'nün bizim yazımızı beklemesine gerek yoktu, doğrudan avukat atayabilirdi" savunmasını yaptı.

İHMAL TAKVİMİ
*
SHÇEK, B.Ç.'ye avukat için 9 Mayıs 2008 'de Maliye Bakanlığı Muhakemat Genel Müdürlüğü'ne yazdı, ancak dosya no yanlış olunca genel müdürlük Hazine avukatı veremedi. Muhakemat, 14 Mayıs'ta "Böyle bir dosya yok" yanıtı verdi.

* SHÇEK, doğru dosya numarasını 5.5 ay sonra 6 Ekim 2008'de Maliye'ye bildirdi.