kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AK Parti'den Deniz Feneri açıklaması

Giriş Saati : 07.11.2008 17:17
Güncelleme : 07.11.2008 22:40
Yeni Haber
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Almanya'daki Deniz Feneri davasından dolayı AKP hakkında başlattığı incelemeyi değerlendirdi.

Bozdağ, partilerinin gelir ve giderlerinin açık olduğunu belirterek, "Anayasa Mahkemesi yaptığı denetimlerde Siyasi Partiler Yasası ve Anayasa'ya aykırı bir şey bulmamıştır, aksine uygunluğuna karar vermiştir" dedi.

Bozdağ yaptığı açıklamada, AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne kadar, gelir ve giderlerinin açık olduğunu, partisinin internet sitesinde sürekli güncellendiğini belirterek, hesaplarının şeffaf olduğunu söyledi.

AK Parti'nin, gelir ve giderlerinin açık olduğunu ifade eden Bozdağ, "Gelir ve giderlerimiz Anayasa Mahkemesi'nin denetimine tabidir. Anayasa Mahkemesi yaptığı denetimlerde Siyasi Partiler Yasası ve Anayasa'ya aykırı bir şey bulmamıştır, aksine uygunluğuna karar vermiştir.

AK Parti'nin yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, tüzel kişilerden hiçbir maddi yardım almadığını ve bundan sonra da almayacağını vurgulayan Bozdağ, "Bu konuda basında yer alan ve kimi siyasilerin dile getirdiği konular partimize açık bir iftiradır. Daha önce bu iddiaları reddettik ve etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başkanının, rutin olarak yaptığı çalışmaları kimi çevreler tarafından bahane edildiğini belirten Bozdağ, "Böylece iftiralar gündeme taşınmıştır. Partimize iftira atanların gayret ve çabaları, beyhude çabalardır ve manidardır" diye konuştu.

(ANKA)