kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Mevlevi mutfağından yemek tarifi

25.09.2008
Bademli irmik helvası
Hazırlanışı: Yuvarlak dipli bir tencerede yağı eritin. Kabuksuz bademleri ilave edip, kısık ateşte, badem ve un pembeleşinceye kadar, yaklaşık olarak bir saat tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Diğer tarafta bir tencereye su ve şeker koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra da ateşten alıp, diğer tarafta kavrulan karışımın üzerine ilave edin. Tencereye yapışmaması için tahta kaşıkla karıştırarak kapağını örtün ve 15 dakika dinlenmeye bırakın. Helvaya kaşıkla şekil vererek servis tabağınına yerleştirin ve üzerine gülsuyu dökerek servis edin.
Malzemeler:
* 250 gram tereyağı
* 2 yemek kaşığı kabukları soyulmuş badem
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı kepekli un
* 3 su bardağı şeker
* 4 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı gülsuyu