Jack Daniel's fabrikasını gezmeden, bu viskinin sırlarını öğrenmeden olmaz... Bu viskinin ham maddesi mısır, arpa ve çavdar. Bu malzemeler dev kazanlarda mayalanarak koyu boza kıvamına getiriliyor. Bu maya üzerlerinde küçük delikler olan borulardan meşe kömürlerinin arasına süzdürülüyor... 10 gün boyunca damla damla sızan alkol hem kokusundan hem de maya ve tahıl lezzetinden arınıyor. Bu süreç sonrasında elde edilen sıvı, su ile karıştırılarak alkol derecesi düşürülüyor. İşte asıl sır geliyor; Jack Daniel's Whiskey'lerde ilk günden beri, tesislerin kurulduğu dağın dibindeki mağaradan çıkarılan, demir oranı sıfır su kullanılıyor. Meğer demir, viskinin düşmanı olurmuş. Ve son aşama: Bu viski karışımı, iç yüzeyleri özenle yakılmış özel meşe fıçılara konuyor. Viski rengini, aromasını tam dört yıl mahzendeki bu meşe fıçılarda beklerken alıyor.
Yayın tarihi: 3 Kasım 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/03/gny/haber,07F168B2B5D049379218B3138C6A75C7.html
Tüm hakları saklıdır.