kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dağda görevdeydi

17.10.2008
Hakkâri ve Şırnak'ta 5 askerimiz daha şehit düştü. Bölgedeki operasyona katılan tuğgeneral Küçük de yaralandı Bir askerin şehit olduğu helikopter kazasında yaralanan Küçük, Kayseri'deki birliğinden destek için Hakkâri'ye gitmişti..
Terörle mücadelede yeni bir dönemin açıldığı, dağa çıkışın engellenmesi için yeni projelerin masaya yatırıldığı günlerde, Türkiye Hakkâri'den gelen acı haberle bir kez daha sarsıldı. Hakkâri'de önceki gün gerçekleştirilen operasyonda 5 asker şehit oldu, 15 güvenlik görevlisi de yaralandı. Bu kez operasyonun dikkat çekici bir boyutu daha vardı: Hakkâri'nin Kavaklı bölgesindeki operasyona destek vermek üzere bölgeye takviye ekiple giden Birinci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük de askeriyle sıcak çatışmaya girdi. Tuğgeneral, içinde bulunduğu helikopterin arızalanıp düşmesi sonucu yaralandı. Komando tugayları arasında yapılan rotasyon kapsamında Kayseri'deki Birinci Komando Tugay Komutanlığı'ndan Hakkâri'ye geçen tuğgeneral Küçük, buradaki görevinin henüz ilk günündeydi. 30 Ağustos'ta generalliğe yükselen Küçük'ün, birliğin başında salı günü Hakkâri'ye geçtiği öğrenildi. Helikopterin inerken kuyruğunu kayaya çarpması sonucu arızalandığı belirtildi. Helikopterin isabet aldığı da iddia ediliyor. Küçün'ün bacağının kırıldığı ve omurgasında ezilme olduğu ifade ediliyor.

ASKERİ PERVANE PARÇALADI
Arazideki bir erin de parçalanan pervanenin çarpması sonucu yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede şehit olduğu da gelen bilgiler arasında. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Helikopterin inişi esnasında teknik arıza sonucu kırıma uğradığı" bildirildi. "Operasyon sırasında 5 terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

Ceyda KARAASLAN - Hasan ERŞAN - Mürsel ACAY - Yıldız GÜNDÜZ - Hüseyin KAÇAR