Pekmezin bilmediğimiz pek çok yararlı etkisi var. Uzmanlar, mutfaklarda tekrar eski yerini almasını istedikleri pekmezin yararlarını şöyle sıralıyor:
* Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, tüberkülozlu hastaların ve iyileşme dönemindeki kişilerin diyetinde yer alması önerilmektedir.
* Vücuttaki kanı artırır.
* Enerji verir.
* İştah açar.
* Hamilelikte ve bebeğin gelişiminde çok faydalıdır.
* Mideyi, bağırsakları ve böbrekleri kuvvetlendirir.
* Kan dolaşımını rahatlatır.
Yayın tarihi: 15 Ekim 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/15/gny/haber,53D4B3989769442EB3D7745138428A53.html
Tüm hakları saklıdır.