Sofra'dan size çok özel tarifler
Islak kek
Yumurtayı ve tozşekeri mikserle koyu krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika çırpın. Tahta kaşıkla karıştırarak un, vanilya, kabartma tozu, 50 ml. süt, limon kabuğu ve limon suyunu katıp, iyice yedirin. Karışımı yağlanmış 28 santimlik bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp, geniş bir servis tabağına alın. Üzerine yavaş yavaş 400 ml. sütü gezdirin. Krem şantiye kalan sütü katıp, mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve kekin üzerine sürün. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kekin üzerine hindistancevizi serpip, erimiş çikolata gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 5 adet yumurta
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 500 gr. süt
* 1 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış)
* 1 poşet krem şanti
* 100 gr. bitter çikolata
* 4 çorba kaşığı hindistancevizi
Yaz omleti
Sosisleri 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Yumurtaları süt veya kremayla çırpın. Daha sonra karışıma karabiber ilave edin. Teflon tavada, kalan tereyağını eritin, yumurtalı karışıma dökün. Sosisleri ilave edip, yumurtalı karışım katılaşıncaya kadar pişirin. Domates, salatalık ve turpu dilimleyin, soğanları ince kıyın. Tüm malzemeyi omletin üzerine yerleştirerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 5 adet sosis (kalın dilimlenmiş)
* 5 çorba kaşığı tereyağı
* 8 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 2/3 su bardağı süt veya krema
* Karabiber
* 2 adet domates
* Yarım salatalık
* 1 adet turp
* 2 adet taze soğan
Sirkeli köfte
Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, yarım tatlı kaşığı karabiber ve yarım su bardağı maydanozu harmanlayıp, iyice yoğurun. Bademden az büyüklükte köfteler yapın. Zeytinyağını ısıtın. Piyaz doğranmış soğanları zeytinyağında yumuşatıp, sarartın. Daha sonra salçayı katıp, ezerek karıştırın. Soğanlı salçaya köfteleri katın ve tencereyi sallayarak 5 dakika pişirin. Domates, kalan karabiber, sirke ve kalan maydanozun yarısını katıp karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Üzerine kalan maydanozu serpip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 500 gr. kıyma
* 3 adet orta boy soğan (bir adet rendelenmiş, diğerleri piyaz doğranmış)
* 2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 1,5 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay bardağı sirke
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* Tuz
Yayın tarihi: 13 Ekim 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/13/gny/haber,97B1D2E92D8745D38FBCD28F73F54094.html
Tüm hakları saklıdır.