kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Değişim çok hızlı, yönetimi saat saat yapmaya başladık'

10.10.2008
Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, krizden en çok reel sektörün etkilenmesinden korktuğunu belirterek, işsizliğin büyük bir sorun olarak ortaya çıkabileceğini söyledi..
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, küresel kriz ortamı neyi dikte ediyorsa, öna göre önlemlerini alacaklarını açıkladı. Koç Topluluğu'nun Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliği ile Çerkezköy'de başlattığı ağaçlandırma kampanyasında gazetecilerin küresel krizle ilgili sorularını yanıtlayan Koç, ekonomik krizle ilgili ciddi uyarılarda bulundu. Reel sektörün krizden etkilenmesinden korktuğunu belirten Koç, "Reel sektörde ödeme zorluğu yaşanırsa bu sistemde ciddi sorunlar yaratabilir. İşsizlik çok daha büyük bir sorun olarak karşımıza çıkabilir. Likidite azaldıkça ülkeden para çıkışı hızlanabilir. Bu da bizim işimize gelmez. O bakımdan dikkatli olmamız lazım" dedi. Mustafa Koç, şöyle devam etti:

'ÇIKIŞ İŞİMİZE GELMEZ'
"Bu krizin en önemli özelliği 15 gün önce hiçbir şey bugünkü gibi değildi 15 gün sonra da bugünkü gibi olamaz. Dün Zafer Çağlayan Bey de 'Herşey her an değişiyor artık yönetimi saat saat yapmaya başladık' dedi. Kriz ne zaman nasıl biter kimse bir tahmin yapamıyor. Nerede bitecek veya nasıl piyasalar toparlanmaya başlayacak bilinmiyor. Kriz Avrupa'nın en büyük ekonomisi İngiltere'ye de çok ciddi sirayet etmiş durumda." IMF ile bir stand by anlaşmasının yapılmasının piyasaları psikolojik olarak rahatlatacağı görüşünü tekrarlayan Koç, "Paranın maliyeti çok artmaya başladı. Likidite azaldıkça ülkeden para çıkışı hızlanabilir" diyerek dikkatli olmak çağrısında bulundu.