kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan size çok özel tarifler

09.10.2008
Kabune
Pirince iki çorba kaşığı tuz ve üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edip, en az bir saat dinlendirin. Daha sonra unlu suyu gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Soğanları tuz ve karabiberle iyice ovun ve tencereye yayın. Üzerine sırasıyla tereyağı, pirinç ve suyunu gezdirin ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Yemeği karıştırmadan, 10 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.

Malzemeler
*
1 kg. dana eti (boyun kısmı, haşlanmış, didilmiş)
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 2 çorba kaşığı tereyağı (doğranmış)
* 3 su bardağı etsuyu (kaynar)
* Tuz, karabiber

* * *
Ovmaç çorbası
Yoğurma kabına un, yumurta, bir çay kaşığı tuz ve birkaç çorba kaşığı sıcak su ekleyin. Tüm malzemeyi avuç içinde ovarak pirinç büyüklüğünde küçük hamur parçaları yapın. Bir tencerede su, tereyağı, bir tatlı kaşığı tuz ve sarmısağı kaynatın. Hamur parçalarını yavaşça suya eklerken, bir taraftan da topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Hamurlar yumuşayana kadar pişirin. Bir kasede yoğurdu çırpın ve yavaşça çorbaya ekleyip, karıştırın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra ocağın altını kapatın. Bir tavada tereyağını eritip, pulbiber ve nane ekleyin. Karışımı çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
*
1 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 7-8 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2-3 diş sarmısak
* 1.5 su bardağı yoğurt
* Tuz
Üzerine:
*
1 çorba kaşığı tereyağı
* Pulbiber
* Nane

* * *
Çikolatalı sufle
Margarin ve çikolatayı (çok azını ayırın) benmari usulü eritin. Kalan malzemeyle birlikte çırpın. Fırına dayanıklı porsiyon cam kapları yağlayın ve unlayın. Karışımı kaplara paylaştırın. 230 derece fırında önce yedi dakika pişirin. Kapların ortasına kalan bitter çikolatadan birer parça batırın. Yedi dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Not: Pişirme süresi fırınınıza göre değişecektir. İyi pişmiş bir sufle kaptan düzgün çıkacak ve kesildiğinde içinden çikolatası akacaktır. Daha fazla kişi için yapmak isterseniz malzemeyi artırarak yapmayın. Ayrı ayrı dörder kişilik hazırlayın.

Malzemeler
*
2 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı tozşeker
* 2 çorba kaşığı un
* 125 gram margarin
* 125 gram bitter çikolata
Haberin fotoğrafları