Şu an
10 Ekim 2008 - Cuma
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
10 Ekim 2008, Cuma
Haberler
Spor
Günaydın
Ekler
Dosyalar
Servisler
Multimedya
Astroloji
Kültür-Sanat
İşte İnsan
Çocuk Kulübü
Yazarlar
Çizerler
Günaydın
Cuma
Cumartesi
Pazar
Emlak
Yaşam
Yazarlar
Alışveriş
Yaşam
Ajanda
Güncel
Gezi
Cheesecake'in Kare As'ı
Bayram tatilinde baklava ve çikolataya fazlasıyla doyduk. Biraz hafif ve farklı bir tatlı arıyorsanız, cheesecake'i tercih edebilirsiniz. Türkiye'de en güzel cheesecake yapan yerleri, yeme-içme dünyasının önde gelen isimlerine sorduk... Kantin: Nişantaşı'nda 2000 yılından beri hizmet veren Kantin, esnaf lokantalarından ilham alan ve ağırlıklı olarak öğlen yemekleri için tercih edilen bir mekân. Mevsimsel ve yerli malzeme kullanarak, kendine özgü, özenli ve ağır olmayan, modernize edilmiş lezzetler sunan Kantin'in gözde lezzetlerinden biri de vişneli cheesecake'i. Özellikle akşamüstleri çay-kahve eşliğinde Kantin'de cheseecake molası verenler oldukça fazla. Burada tek çeşit var. O da New York usulü pişirilen ve üzerinde vişne sosuyla sunulan sade cheesecake. Kantin'in sahibi ve aşçısı Şemsa Denizsel, cheseecake'lerinin bu kadar beğenilmesini kaliteli malzeme kullanmalarına bağlıyor: "Endüstriyel değil de evde yapılan, en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz." Buradaki cheesecake'lerden bütün almak isterseniz önceden sipariş vermek gerekiyor. Sekiz dilimlik küçük boy cheesecake'in fiyatı...
102 suretlik Şark büyüsü
Tepebaşı'ndaki Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde açılan 'Doğu'nun Cazibesi-Britanya Oryantalist Resmi'...
Laçolar hayallerinin peşinde
14 yaşındaki Roman çocuklardan oluşan Küçük Laçolar grubu, üç yıldır Tarlabaşı Toplum Merkezi'nde çalışmalarını...
Dizi veya sinema oyunculuğu eğitimleri
Plato Film Okulu'ndaki senaryo, yönetmenlik ve oyunculuk dersleri, bu ay başlıyor. Oyuncu adaylarını, yeni...
Uzunköprü'de bağbozumu
Bir kadeh .arap, sofraya gelene kadar ne i.lemlerden geçiyor... Edirne Uzunköprü'deki Merlot bağlarında i.in...
Kare kare iç içe: Ekose
1- Yeni sezon için romantizmin moda olduğunu söylemiştiniz.Dergilerde ekoseli kıyafetleri de çok görüyorum; sanırım...
Sanki bir rock müzesi
Gelecek şeklindeki barı, davul görüntüsündeki sahnesi, piyano gibi bar masalarıyla Beyoğlu'nda yeni bir bar hizmet...
Gülümseyin çekiyorum!
"Dijital fotoğraf makineleri çıktı mertlik bozuldu," diyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü teknolojinin geldiği bu a.amada...
Fotoğraf sergilerinden...
Atina'nın deği.en yüzü. British Council Yunanistan ve IMEPO (Yunanistan Göç Politikaları Enstitüsü) tarafından...
Gözümüz ve kulağımız bu yıl onlara emanet
Borusan Kültür Sanat, 10 genç çağdaş sanatçıya özgürce çalışabilecekleri modern bir atölye ortamı sunan ArtCenter/...
Ramazan tatlısının Kare As'ı
İtardan sonra güllaç, baklava, kadayıf veya tulumba gibi tatlılar yemek, Ramazan'ın âdetlerinden... Bu haftaki jüri...
Çiğköfteli iftar
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun geleneksel lezzeti çiğköfte, sevenlerinin iftar sofralarını da süslüyor. Çiğköfte...
Rengârenk dürümler
Etli mantarlı, tavuklu sebzeli, yufkaya sarılı 21 çeşit dürüm; özel pancar, zeytin veya acı sos ile servis...
İster bahçede, ister şömine başında
İstinye'nin en güzel ocakbaşı mekânlarından Kuzine Ocakbaşı&Restaurant, piliç şişten çöp şişe, beyti kebaptan...
Sanata müdahale fırsatı
Küratör Övül Durmuşoğlu'nun 'Çalış Odayı' projesi, 11 Eylül'e kadar çizgi roman dükkânı Gon'da. Etkinlik, güncel...
Çıplak gözle dikkat etme zamanıdır
Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi'ndeki 'Nü Portreler 4' sergisi 10 Eylül'de açılıyor. 3 Ekim'e...
Tarihin rayları Haydarpaşa'da tekrar ışıldıyor
1 Eylül 1908 tarihinde yapımına başlanan Hicaz Demiryolu'nun 100. inşa yıldönümünü anma etkinlikleri, demiryolunun...
'Vecd halleri'ne estetik davetiye
İstanbul Beyoğlu'ndaki Akbank Sanat Merkezi Galerisi, küratörlüğünü sosyolog Ali Akay ve sanat tarihçi, İstanbul...
Türk Mutfağının Kare As'ı
"Ne suşi ne de tortellini... Hünkar beğendi ve zeytinyağlı yaprak sarmadan vazgeçmem," diyenler için, geleneksel Türk...
Küreselleşmeye 'yerel' yaklaşım
Eş küratörlüğünü Vasıf Kortun'un üstlendiği 6. Uluslararası Taipei Bienali, 13 Eylül'de Tayvan'ın Taipei kentinde...
GÜNÜN GELİŞMELERİ
EN ÇOK OKUNANLAR
Cheesecake
Çikolatalı, vişneli ve limonlunun yanı sıra artık çok farklı...
Spor kıyafet de şık olur
Jean, spor ayakkabı ve eşofmandan vazgeçemiyor olabilirsiniz....
Doğu-Batı sentezi kazandırdı
Müzik sektörü her geçen gün daha kötüye gitse de, 10. yaşını...
Ah İstanbul Yunanca olalı...
* Yunanca şarkılar yorumlayarak dikkat çeken Ziynet Sali, yeni...
Bu hafta vizyona giren beş filmin en iddialısı: Vicdan
Küçük bir kasabada yaşayıp, emeğiyle var olmaya çalışan üç...
Nişantaşı'nda aşk şov
Balık zeka geliştiriyor
Sofra'dan size çok özel tarifler
Ostomi hastalarına 24 saat bakım
Tarzan ile Jane TRT ekranında
Ailenin başında namus belası var
Ölümle yaşam arasındaki çizgi
Walters Kardeşler Justin'in peşinde
Nikâh hazırlıkları nihayet başladı
Sokak modası
Gereksiz yere ateş düşürücü vermeyin
Sorun yanıtlayalım
Su terapileri:
Yazarlar
ATİLLA DORSAY
Hareketli günler, üst üste binen olaylar
Ekim ayı, oldukça yoğun geçecek. Altın ...
Atilla Dorsay
Sağlık
Nobellik HPV 2 milyon hayat kurtaracak
Alman bilimadamı Prof. Dr. Harald zur Hausen HPV virüsünü bulmasından dolayı Nobel Tıp ...
Sağlıklı yaşamın değişmez gerçeği: Su
Sağlıklı yaşam doğanın en basit, mucizevi ve hayatımızın vazgeçilmezi su ile başlıyor. ...
Gereksiz yere ateş düşürücü vermeyin
Yaşamın ilk yılında asetominofen içeren ateş düşürücüleri fazla kullanan çocukların yedi ...
Balık zeka geliştiriyor
Düzenli olarak balık yemenin kalp riskini azalttığı araştırmalarla kanıtlandı. ...