kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CeBIT'te Türk Telekom ve Türkcell rekabeti

Giriş Saati : 05.10.2008 09:33
İstanbul'da 7-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan CeBIT Eurasia Bilişim Fuarı-2008 telekomünikasyon şirketlerinin yeni ürün ve hizmetleri yanı sıra stand savaşına da tanıklık edecek. CeBIT'in iletişim teknolojileri sponsoru olan Türk Telekom, grup olarak metrekare bazında fuarın en büyük standı olacaklarını açıkladı. Türk Telekom'un AVEA ve TTNET ile birlikte grup stand alanı 4 bin 550 metrekare olacak. CeBIT'in ana sponsoru Turkcell ise tek başına bin 760 metrekarelik alanda yeni ürün ve teknolojilerini sergileyecek.

DR. PAUL DOANY: TÜM MÜŞTERİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

CeBIT Fuarı öncesinde ANKA'nın sorularını yanıtlayan Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany, "Fuarda ürün ve hizmetlerin yanı sıra stand savaşı da var mı şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Türk Telekom, telekomünikasyon teknolojilerinin tüm alt açılımlarını kucaklıyor ve bu sektördeki neredeyse tüm oyuncuların altyapı sağlayıcısı konumunda bulunuyor. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı şekilde, Türk Telekom Grubu olarak tek bir stantta ürün ve hizmetlerimizi sergileyeceğiz, bu stand fuarın en büyük standı olacak. Fuarda yakınsamayı sadece teknolojide değil, Türk Telekom grubu şirketleri arasında da sağladığımızı göstereceğiz"

"Müşterilerimizi ve iletişim teknolojileriyle ilgili herkesi iletişim çağının devrim niteliğindeki yeniliklerini ve yeni ürünlerini görmeleri için CeBIT'e davet ediyoruz" diye konuşan Dr. Paul Doany "Türk Telekom Grubu iletişimin tüm fonksiyonlarını bünyesinde barındırıyor. Yakaladığımız grup sinerjisinden hareketle önümüzdeki dönem için vizyonumuzu yakınsama üzerine temellendirdik" dedi.

7. SALONDA BÜYÜK SÜRPRİZLER

Dr. Paul Doany, CeBIT Fuarı'nın hem Avrupa'nın en önemli bilişim fuarlarından biri olması, hem de Türkiye'de bu alandaki en büyük etkinlik olması itibariyle, Türk Telekom için önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Önceki yıllarda da Türkiye ile tanıştırdığımız yeni teknolojileri CeBIT'te duyurmuştuk. Bu yıl da bu geleneği bozmuyoruz ve yakınsama teknolojilerini ve bu teknolojileri kullanarak geliştirdiğimiz ürünleri CeBIT'te duyuruyoruz. Türk Telekom grubu olarak yakaladığımız sinerjiyle sunacağımız yakınsama ürünleri ve teknolojilerini fuarda 3'üncü ve 7'nci salonlardaki toplam 4 bin 550 metrekarelik dev bir alan üzerinde yer alan standlarımızda ziyaretçilerle paylaşıyoruz. Bu yıl fuarda bireysel kullanıcılara yönelik olan 7'nci salonda grup şirketlerimiz Avea ve TTNET, kurumsal ziyaretçilere açık olan 3'üncü salonda ise Avea ve TTNET'in yanı sıra iştiraklerimiz Argela, Innova, Sebit ve AssisTT ile birlikte yer alıyoruz. Özellikle 7'nci salondaki standımızda ziyaretçilerimizi çok farklı bir ortam ve sürprizler bekliyor."

"YAKINSAMA DÖNEMİNİ BAŞLATTIK"

Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany, Anka'ya Telekom'un CeBIT Fuarı'nda sergilediği yeni teknolojileri değerlendirirken, şunları kaydetti:

"İletişim Teknolojileri Sponsoru olduğumuz CeBIT'e, başta yakınsama ürünleri olmak üzere birçok teknolojik yeniliği sunmak için katılıyoruz. Yakınsama ürünlerinin daha yoğun ilgi çekeceğini düşünüyorum. İştiraklerimizden Argela, Innova ve Sebit'in çok önemli AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği yakınsama çözümlerini ve içeriklerini entegre ettiğimiz ürün ve hizmetlerimizi yine grup şirketlerimizden TTNET ve Avea ile birlikte müşterilerimize sunacağız. Türkiye'de iletişimde bundan böyle yakınsama dönemini başlatıyoruz" .

"3-G'YE DE HAZIRIZ"

Yakınsama ile farklı şebekeler kullanıldığı halde tüketicilerin aynı şebekeyi kullanıyormuş hissi yaşayacaklarını vurgulayan Dr. Paul Doany, şöyle dedi:

"Yakınsamayla teknolojinin bir sonraki adımına geçerek sektöre öncülük ediyoruz. Türk Telekom olarak, yakınsamayla geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizin entegrasyonunu sağlayarak, müşterilerimizin hizmetlerimizden pratik ve verimli bir şekilde yararlanmalarını amaçlıyoruz. Yakınsamayla birlikte 3G, Wimax ve Wi-Fi teknolojilerinin zengin ses-veri ve içerikle ülkede gelişmesine de yine Türk Telekom Grubu olarak liderlik etmeyi hedefliyoruz. 3G'ye de hazırız. TTNET tarafından sunulan geniş bant ADSL/VDSL hizmetlerinde ise, müşterilerimizi kurumsal dahil yeni veri hizmetleriyle buluşturacağız. Ürün ve hizmetlerimizin sunduğu çözümlerin yaygınlaşması amacıyla dünyanın ve Türkiye'nin çok önemli firmalarıyla yapacağımız stratejik işbirliklerini de ilk olarak CeBIT'te duyuracağız"

CeBIT'TE EN YENİ ÜRÜNLER VE TÜRK TELEKOM' UN AKILLI EVİ

Dr. Paul Doany, "CeBIT'te en gözde ürün veya yeniliğiniz ne olacak" sorusuna şu açıklamayla yanıt verdi:

"CeBIT'te birçok alanda yeni ürün ve hizmetlerimizi sunuyoruz, ama özellikle yakınsama ürünlerinin ilgi çekeceğini düşünüyorum. Wi-phone, WiRO, Videofon ve akıllı evimiz SmarTTZone bunlardan bazıları. Geçtiğimiz aylarda duyurusunu yaptığımız, görüntülü konuşmaya imkân vererek birçok alanda devrim niteliğinde değişimleri tetikleyecek olan Videofon ile birlikte sabit hatlarla 3G destekli cihazlar arasında iletişim kurulmasını sağlayan çözümlere odaklanıyoruz. Wi-phone, evdeki tüm bireylere ayrı bir dahili numara tahsis ederek ev telefonunu bir tür santral olarak kullanıyor ve ev telefonunu mobil hale getiriyor. WiRO ise, müşterilerin yurtdışında Wi-Fi destekli telefonları ile SIM kart takılı olmadan görüşmelerini ve bu görüşmelere ait ücretin müşterinin sabit telefonuna faturalandırılmasını sağlıyor. Fuarda bir örneğini sunduğumuz SmarTTZone ise akıllı ev alanındaki en ileri teknolojilere sahip. Türk Telekom SmarTTZone, içerisinde barındırdığı ileri teknolojiler ile enerji tasarrufu sağlayarak, çevre konusunda sahip olduğumuz duyarlılığı da ortaya koyuyor."

TELEVİZYONCULUKDA "IPTV" DEVRİMİ

İnternet üzerinden TV yayıncılığı olarak adlandırılan IPTV hakkında da bilgi veren Dr. Paul Doany "TTNET'in sunduğu IPTV hizmeti olan Vizyonet, bu fuarda meraklılarıyla buluşuyor. Televizyonun yeteneklerini internetin olanaklarıyla birleştiren IPTV, kullanmaya başladıktan bir süre sonra, ondan önce nasıl yaşadığımıza hayret edeceğimiz, devrim niteliğinde bir hizmet. TTNET, Türkiye'yi, internet gibi, cep telefonu gibi hayati bir hizmet olan IPTV ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyor" dedi.

ERİŞİM ŞEBEKESİ YENİLENMESİ İÇİN İMZALANAN SÖZLEŞMELER 1 MİLYAR YTL'YE ULAŞTI

Kullanıcıların, yeni teknolojilere çok hızlı bir şekilde adapte olduğunu ve bunun da şirketlere yenilikleri sürekli hale getirme sorumluluğu yüklediğini vurgulayan Dr. Paul Doany, Telekom'un bu sorumluluğun farkında olduğunu ifade etti. Doany sözlerine şöyle devam etti:

"Erişim şebekemizi geçen sene yenilemeye başladık ve bu amaçla toplamda değeri 1 milyar YTL'ye ulaşan bölgesel sözleşmeler imzaladık. Bu proje devam ediyor. Buna ek olarak, birçok şehirde bakır kablo mesafesini kısaltmak için FTTx uygulamaya başladık. CeBIT Fuarı bu çalışmalarımızın somut sonuçlarını gösterebilmek için çok iyi fırsat. Özellikle sunduğumuz yakınsama ürünleri şu anda kullanıcı beklentilerinin çok ötesinde."

BÜYÜK SEÇME ÖZGÜRLÜĞÜ

Doany, yeni teknolojilerin kullanıcılara getireceği fırsatları şu sözlerle anlattı:

"Sabit hat ve veri üzerinden cihaz ne olursa olsun kişisel hizmetler sunabileceğiz. Örneğin, televizyon izlemek istediğiniz zaman, artık televizyonu uydudan ya da normal kablodan izlemek zorunda değilsiniz. İnternet üzerinden de seyredebilirsiniz. Bu tür farklı uygulamalar ile hizmetlerimizi genişleterek farklılık yaratıyoruz. İster Videofon, ister Wi-phone, ister 3Gphone ya da dizüstü bilgisayar, bilgisayar hatta ister IPTV kullanın. Bu cihazlar size aynı tecrübeyi yaşatacak.

Farklı şebekeler üzerindeki cihazlarla konuşabilecek, video ile iletişim kurabileceksiniz, içerik paylaşabileceksiniz. Farklı insanların farklı ihtiyaçları var. Bazıları iletişim için TV ekranı ya da görüntülü telefonu tercih edebilirken, bazıları da 3G phone'u ya da IPTV'yi tercih edebilir. Örneğin iş hayatını ele alalım.

İş hayatı için bugün sadece veri hizmetleri değil aynı zamanda ses ve ses hizmetlerinin bazı başka unsurları da kullanılıyor. Ya da eğlence alanını ele alalım. TTNet, kullanıcıların beğenisine uygun şekilde IPTV'ye müzik ve içerik ekliyor. Bu hizmetlere istenilen cihazla ulaşılmasını sağlayacağız. Bu hizmetler pek tabii farklı şebekeler üzerinden taşınacak. Ancak önemli olan, farklı şebekeler kullanıldığı halde müşterilerimizin aynı şebekeyi kullanıyormuş gibi hissetmesini sağlamak."

ANKA