kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kars’taki festivale gelen konuk ülke dansçıları, halktan ilgi gördü. Prof. Metin Sözen’in ismi de, Kars’ta bir caddeye verildi.

Tarihi kentten tarihi mesajlar

04.10.2008
Kars Belediyesi'nin 4. Kafkas Kültürleri Festivali'nde yer alan Tarihi Kentler Birliği toplantısı, tarihi mesajların kaynağı oldu..
Kars Belediyesi 4. Kafkas Kültürleri Festivali Tarihi Kentler Birliği toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin bütün komşularına dost elini uzattığını belirterek, önemli mesajlar verdi. Günay şöyle konuştu: "...Ben en azından Türkiye'de Dünya Mirası arasına alınmış, kalıcı listede bulunan 30 yerin olması gerektiğini düşünüyorum. Bu Türkiye için bir ihtiyaç. Örneğin Ani şehri, aday listesinde bile yok. Dünya Miras alanının geçici listesinde bile yok. Bu kabul edilebilir bir anlayış değildir. Antalya'nın Perges gibi, Afrodisyas gibi fevkalade güzel olan bu yerleşim merkezleri aday listemizde bile yok." Günay, şöyle devam etti: "Biz bütün komşularımıza dost elimizi uzatıyoruz. Kafkasya'daki, güneyimizdeki, kuzeyimizdeki, batımızdaki bütün bu coğrafyanın ve dünyanın bir barış coğrafyası olmasını istiyoruz. Çünkü artık 21'inci yüzyılda hızla yükselen bu nüfusun ve hızla kirlenen dünyanın, ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıya bulunan dünyanın savaşlara tahammülü yok." Öte yandan, festival için Kars'a gelen ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Metin Sözen de, isminin bir caddeye verilmesi nedeniyle yapılan törene katıldı ve plaketi çaktı.