kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan size çok özel tarifler

03.10.2008
Levrek buğulama
Temizlenmiş levrekleri ortadan ikiye kesin ve kılçıklarını çıkarın. Isıya dayanıklı bir tepsinin içine alüminyum folyo serin. Halka doğranmış patatesleri yerleştirin. Üzerine balığı, en üste de soğan, küp doğranmış domates, iri doğranmış sivri biber, maydanoz, halka kesilmiş limon ve defne yaprağını yerleştirin. Zeytinyağı gezdirip, tereyağı ile suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve tane kimyon serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Ocağın üstünde ağır ateşte 10- 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik
* 2 adet levrek
* 2 adet patates
* 1 adet piyazlık doğarmış soğan
* 2'şer adet domates ve sivri biber
* 5-6 dal maydanoz
* 1 adet limon
* 2 adet defne yaprağı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* Yarım çay bardağı su
* Tuz, karabiber, tane kimyon

* * *
Baharatlı halkalar
Öncelikle un, nişasta, maya ve tuzu geniş bir kaba alın. Azar azar su ilave ederek boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada sosu hazırlamak için suyu bir kaba alın. Baharatları, sarmısak ve tuzu ilave edin. 5 dakika kaynatıp soğutun. Hamur mayalandıktan sonra, bir sıkma torbasına aktarın. Daha sonra kızgın yağa sıkın ve kızartın. Hamurları, kaynattığınız ve soğuttuğunuz sosu batırıp çıkarın, servis tabağına aktarın. Arzunuza göre sade, peynir ya da salata eşliğinde servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik
* 1 su bardağı un
* Yarım su bardağı nişasta
* 1 paket instant maya
* Yeterince ılık su, tuz
Sosu için:
*
Yarım litre su
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1'er çay bardağı kişniş ve kimyon
* 3 diş sarmısak, tuz, karabiber

* * *
Bademli tavuk köftesi
Tavuk kıymasını geniş bir kaba alın. Ekmek dilimlerini ıslatıp sıktıktan sonra tavuğa ilave edin. Üzerine rendelenmiş soğan, çırpılmış yumurta, sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip, yoğurun. Bademleri kaynar suda 10 dakika bekletip, kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Çok ince olmayacak şekilde robotta çekin. Hazırladığınız tavuklu harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa, en son kıyılmış bademe bulayın, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik
* Yarım kilo tavuk kıyması
* 2 dilim bayat ekmek
* 1 adet küçük boy soğan
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 4-5 dal maydanoz
* Tuz, karabiber, kimyon
Üzerine:
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı galeta unu
* 100 gram badem