kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Taze şifalı otlar kanserden korur

02.10.2008
Salatanızı taptaze şifalı otlar ve baharatlarla güçlendirerek, o yemyeşil sıkıcı görüntüsünü rengarenk ve sağlıklı bir gökkuşağına çevirin. Çünkü şifalı otlar ve baharatlarla zenginleştirilmiş bir salatanın sağlık bakımından değeri paha biçilemez.

* Taze şifalı otlar, salatanıza ekstra 'fenol' katar ve bu fenoller hücrelerinizi 'oksidatif hasar- 'lardan korurlar. Oksidatif hasarlar; zamanla hücrelerin kansere dönüşmesine ve çeşitli kalp hastalıklarına yol açar.

*
Bir araştırma; adaçayı, biberiye, kekik ve mercanköşk baharatlarının bir salataya en fazla antioksidan güç katan şifalı bitkilerden olduğunu kanıtlamıştır. Hatta taze mercanköşk (oregano), salatanın antioksidan oranını ikiye katlayarak ona hafif tatlı bir tat da katar. Her ne kadar vücudunuzda var olan antioksidanlar (katalaz, glutation ve SOD) hücrelerinizin en kuvvetli bekçileri olsa da; şifalı otlar ve baharatlar onların en kuvvetli yardımcılarıdır.