Sofra'dan çok özel tarifler
Fırında patatesli tavuk kanadı
Tavuk kanatlarını ocakta tütsüledikten sonra yıkayıp, süzün. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Geniş bir kaba alıp, üzerine sıvıyağ gezdirin. Tuz, toz kırmızıbiber, karabiber ve pulbiber serpip iyice karıştırın. Patatesleri süzerek kaptan alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Tavuk kanatlarını kapta kalan baharatlı karışıma bulayın. Tavukları da tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirip, servis yapın.
MALZEMELER 3 kişilik
* Yarım kilo tavuk kanadı
* 8 adet orta boy patates
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber
Sütlü biber turşusu
Biberleri yıkayın. Çekirdeklerinden arındırın, tuzla ovun, 2-3 saat bekletin. Bu arada beyaz peyniri, krema ile derin bir kasede karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra içine dereotu, kekik ve biberiyeyi ekleyin. Kavanoza üst üste yerleştirin. Soğuk süt ekleyip, buzdolabında 10 gün bekletin.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 kilo ufak dolmalık biber
* 250 gram sert beyaz peynir
* 200 ml. krema
* Dereotu
* Kekik
* Biberiye
* 1 litre süt
Kakaolu mini kekler
Margarini benmari usulü eritin. 100 gram kakao ile karıştırın. Kalan malzemeyi mikserle çırpın. Kakaolu karışıma ekleyin. Yapışmaması için, yağladığınız ve unladığınız küçük kalıplara hamuru dökün. 175 derecede ısıtılmış fırında 7-10 dakika pişirin. Süslemek için tüm malzemeyi 6-8 dakika mikserle çırpın. 1-2 damla limon suyu da ekleyebilirsiniz. Dilerseniz gıda boyasıyla renklendirebilirsiniz. Krema sıkacağına koyarak, kekleri süsleyin.
MALZEMELER 50 adet
* 250 gram margarin
* 100 gram kakao
* 4 adet yumurta
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı un
* 1 çak kaşığı tuz
* 1 paket vanilya
* Keklerin süslemesi için:
* 550 gram pudraşekeri
* 3 adet iri yumurtanın akı
* Yarım tatlı kaşığı krem tartar
* 1 paket vanilya
Yayın tarihi: 4 Ekim 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/04/gny/haber,A761142D556D4923A491B1D056EDC39B.html
Tüm hakları saklıdır.