kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Spice Market

Yeni mekânların Kare As'ı

10.07.2008
İstanbul'un eğlence ve yeme-içme dünyasına sürekli yeni mekânlar ekleniyor. Bu yaza damgasını vuracak yeni adresleri gurmelere ve eğlence dünyasının tanınan isimlerine sorduk..
Spice Market
Nisan ayında açılan W Hotel İstanbul'un içindeki Spice Market, Uzakdoğu mutfağı bazlı lezzetler sunan uluslararası üne sahip bir restoran. Şef Jean- Georges Vongerichten, restoranın New York dışındaki ilk şubesini, W Hotel'in Avrupa'daki ilk ayağı olan Akaretler'de açtı. Tarihi binanın ikinci katındaki restoranın dekorasyonu Mahmut Anlar imzası taşıyor. Yerel tatlarla zenginleştirilerek İstanbul'a özel olarak hazırlanan mönüsüyle restoran, Güneydoğu Asya'nın mutfak kültürünü yansıtıyor. Açtığı restoranlar ve yeni tatlarla pek çok ödülün sahibi, üç Michelin yıldızlı Fransız şef Jean-Georges Vongerichten, yenilikçi yemek kültürünün öncülerinden biri olarak görülüyor. Şebnem Çapa, Mirey Mesayyah, Ahmet Örs, Sinan Özedincik, Osman Serim ve Ebru Şallı Spice Market'i her anlamda başarılı bulduklarını söylüyorlar. Tel: (0212) 381 21 21 (Aldığı oy: 6)* * * * * *

Zuma

Londra ve Hong Kong'dan sonra dünyadaki üçüncü şubesi, İstanbul Doors Group ve Zuma Londra ortaklığı ile 2008 Şubat ayında açılan Zuma, kısa sürede en popüler lezzet duraklarından biri oldu. Japonya'da günlük yaşamın yeme-içme geleneği olan 'izakaya' tarzını İstanbullulara sunan Zuma, Ortaköy'de Boğaz manzarasına hakim bir konuma sahip. Yaz aylarıyla birlikte terasıyla da hizmet vermeye başlayan restoranın dekorasyonu, orijinal kimliğine sadık kalınarak oluşturulmuş. Kullanılan mobilya ve aksesuarların büyük kısmının Brezilya'dan Japonya'ya kadar dünyanın dört bir yanından getirtildiği Zuma'da hakim olan sadelik, Boğaz manzarası ile bütünleşiyor. Çimen Uzsoy Zuma için, "Nefis ortam, nefis yemek, beklediğimize değdi," derken, Mirey Mesayyah, Zuma'nın terasının da çok güzel olduğunu söylüyor. Sinan Özedincik, Siren Ertan, Semih Somer ve Osman Serim'in de yeni açılan mekânlar arasındaki favorilerinden biri Zuma. Tel: (0212) 236 22 96 (Aldığı oy: 6)* * * * * *

Hakkasan
Londra'nın en ünlü restoranlarından biri olan bol ödüllü Uzakdoğu restoranı Hakkasan, geçtiğimiz mart ayında Kanyon Alışveriş Merkezi'nde açıldı. The Guardian gazetesi ve Time Out dergisine göre dünyanın en iyi 14 restoranı arasında yer alan mekânın müdavimleri arasında Robin Willams, Robert De Niro, David Beckham, Madonna gibi ünlüler yer alıyor. Türkiye'de de iş ve sanat dünyasından birçok ünlünün uğrak mekânları arasında yer alan Hakkasan, feng shui felsefesine göre, Londra'dakine benzer şekilde dekore edilmiş. Siyah rengin hakim olduğu Hakkasan'ın terası da keyifli bir ortam sunuyor. Restoranın açık kısmı 150, kapalı kısmı 150, lounge bölümü ise 50 kişi kapasiteli. Genelde dolu olan restoranda yer bulabilmek için önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Jüri üyelerimizden Şebnem Çapa, Ahmet Örs, Siren Ertan, Semih Somer ve Osman Serim, Hakkasan'ın bu yazın en iddialı mekânları arasında yer aldığını söylüyorlar. Tel: (0212) 319 88 88 (Aldığı oy: 5)* * * * *

White Mill Cafe
Kısa bir süre önce Cihangir'de açılan White Mill Cafe'nin bahçesi şehrin ortasında, ağaçların gölgesinde keyifli bir ortam sunuyor. Bir kısmı organik ürünlerden oluşan White Mill Cafe'nin mönüsü, et, tavuk, balık, noodle ve salata çeşitleri, yerli-yabancı içkiler, kokteyller ve değişik tatlılardan oluşuyor. Mönüde, dana pirzola, noodle çeşitleri, Uzakdoğu usulü tavuk, Akdeniz salatası, bademli keşkül ve meyveli muhallebi, özellikle dikkat çekiyor. Mekânın kokteylleri ve frozen içecekleri, günün her saati için alternatif oluşturuyor. Şebnem Çapa, Çimen Uzsoy ve Aydan Üstkanat'ın yeni favori mekânları arasında White Mill yer alıyor. Tel: (0212) 292 28 95-96 (Aldığı oy: 3)* * *

Aqua Restaurant
Geçtiğimiz ay kapılarını açan Four Seasons Hotel Bosphorus'un içindeki Aqua Restaurant, Boğaz manzaralı terasıyla otelin kuzey kanadında yer alıyor. Mekânın dekorasyonunda masa örtülerinden avizelere, duvar kâğıtlarından sandalyelere kadar her ayrıntıda İstanbul Boğazı'nın etkisi hissediliyor. Yaz ve bahar aylarında terasıyla daha fazla misafiri ağırlayan restoran, kapalı alanda 96, terasta ise 120 kişilik oturma kapasitesine sahip. Uzman şef Fabio Brambilla yönetiminde hazırlanan mönü İtalyan ve Türk yemeklerinden oluşuyor. Jüri üyerelimizden Sinan Özedincik ve Ahmet Örs favori mekânları arasında Aqua'yı gösteriyorlar. Tel: (0212) 381 40 00 (Aldığı oy: 2) * *

La Brise
The North Shield Pub'ların yaratıcısı Lale ve Teoman Hünal'ın yeni mekânları La Brise, Asmalımescit'te açıldı. Yeni restore edilmiş tarihi bir bina içindeki La Brise'in mutfağı, İngiltere'de mutfak ve gastronomi eğitimi almış Esen Hünal'ın yönetiminde. Pazar günleri kapalı olan mekân diğer günler saat 12.00-15.30 arasında öğlen ve 19.30-24.00 arasında akşam yemeği servisiyle misafirlerini ağırlıyor. Mirey Mesayyah ve Semih Somer, La Brise'in bu yazın popüler mekânlarından olacağı görüşünde. Tel: (0212) 244 48 46 (Aldığı oy: 2)* *

Longtable
Nişantaşı The Sofa Hotel'de geçtiğimiz nisan ayında açılan Longtable, yaz aylarında terasıyla ilgi görüyor. Antik Yunan dönemini hatırlatan heykeller, buzdan oluşturulan bar, büyük avizeler, hayvan figürleri şeklindeki aynalar ve mumlarla Longtable Teras farklı bir ortam sunuyor. Gazi ve Bilal Ateş'in mönüsünü hazırladığı mekânda, 15 çeşit sıcak ve soğuk carpaccio ve çok zengin peynir tabakları servis edebilen şarküteri barı bulunuyor. Jüri üyelerimizden Çimen Uzsoy ve Ebru Şallı Longtable'ın yaz ayları için keyifli bir mekân olduğu görüşünde birleşiyorlar. Tel: (0212) 224 81 81 (Aldığı oy: 2) * *

Okko Astoria
Bir şarküteri zinciri olan Okko'nun son olarak geçtiğimiz mart ayında Astoria Alışveriş Merkezi'nde açılan şubesi, yeni bir konseptle hayata geçti. 120 metrekarelik satış alanının yanı sıra 880 metrekarelik mutfağıyla geniş bir alanda hizmet veren Okko Astoria, özel şefler tarafından hazırlanan spesiyalleri, özel çikolata köşesi ve kafe-restoran bölümüyle hem alışveriş hem de yeme-içme imkânı sunuyor. Jüri üyelerimizden Osman Serim ve Semih Somer Okko Astoria'nın farklı lezzetler sunduğu görüşünde. Tel: (0212) 340 19 19 (Aldığı oy: 2)* *

Topaz
Gümüşsuyu'nda açılan Topaz, hem keyifli Boğaz manzarası hem de Akdeniz-Osmanlı karışımı mönüsüyle dikkat çekiyor. Mönüde, Fener carpaccio da var, vişneli yaprak sarma da. Topaz'ın en dikkat çekici özelliklerinden biri de 'misafir aşçı' uygulaması. İtalya, İspanya, Fas, Mısır gibi farklı Akdeniz ülkelerinden misafir şefler, belirli aralıklarla Topaz'a gelerek kendi mönülerini oluşturuyorlar. Jüri üyelerimizden Aydan Üstkanat ve Mirey Mesayyah, Topaz'ın keyifli bir mekân olduğunu söylüyorlar. Tel: (0212) 249 10 01 (Aldığı oy: 2)* *

Pastarito
Kısa bir süre önce Nişantaşı City's'de açılan Pastarito, İzmir ve Ankara'da bir, İstanbul'da ise iki restoranla hizmet veriyor. Suadiye ve City's'den sonra Akaretler'de de bir şube açan restoranda deniz ürünlerinden et yemeklerine, makarnalardan pizzalara, soslardan ekmeklere kadar, çeşitli İtalyan lezzetleri, büyük tabaklarda ve büyük porsiyonlarla masaya servis ediliyor. Pastarito Akaretler'in asırlık ağaçlarla çevrili, üç ana bölümden oluşan dev bir bahçesi de var. Yaz aylarında keyifli bir ortam sunan bahçe, jüri üyelerimizden Sinan Özedincik'in favorisi. Tel: (0212) 236 67 00 (Aldığı oy: 1) *

Şebnem Çapa (İşkadını)
* Hakkasan
* 8 Beyoğlu
* White Mill
* Spice Market

Siren Ertan (Modacı)
* Zuma
* Hakkasan

Mirey Mesayyah (Gezi yazarı)
* Topaz
* Zuma
* La Brise
* Spice Market

Ahmet Örs (SABAH gazetesi yazarı)
* Varoulko
* Aqua restaurant
* Spice Market
* Hakkasan

Sinan Özedincik (Gazeteci)
* Spice Market
* Zuma
* Pastarito
* Aqua Restaurant

Osman Serim (Gurme)
* Zuma
* Hakkasan
* Spice Market
* Okko Astroia

Semih Somer (Mutfak Dostları Derneği üyesi)
* Zuma
* Hakkasan
* Okko Astroia
* La Brise

Ebru Şallı (Manken)
* Longtable
* Spice Market

Çimen Uzsoy (Time Out dergisi editörü)
* Longtable
* Leblon
* Zuma
* White Mill

Aydan Üstkanat (Yemek stilisti)
* Konyalı 1897
* White Mill
* Topaz
* Tavola Piano

Diğerleri
Konyalı 1897
Tel: (0212) 227 78 34
Tavola Piano
Tel: (0212) 252 83 62
8 Beyoğlu
Tel: (0212) 249 89 12
Leblon
Tel: (0212) 252 86 36
Varoulko
Tel: (0212) 258 36 27
Haberin fotoğrafları