kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Dizinin şarkısı bütün öyküyü anlatsın istedim

HAYATİ GÖK
28.09.2008
'Gurbet Kuşları'nda ailenin büyük oğlu Selim'i canlandıran Melih Görgün aynı zamanda dizinin müziklerini de yapıyor. Görgün: Senaryodan çok etkilendim. Hikayeyi gönül süzgecinden süzdüm ve Gurbet Kuşları diye bir şarkı ortaya çıktı. Dinleyenlerin tüyleri diken diken oldu ..
Orhan Kemal'in aynı adlı eserinden atv ekranlarına uyarlanan 'Gurbet Kuşları' izleyicilerden büyük ilgi gördü. Dizide ailenin en büyük oğlu Selim'i, Melih Görgün canlandırıyor. Müzisyen kimliğiyle de tanınan Görgün, Çukurova Devlet Konservatuarı Keman Bölümü mezunu... 2005'te 'On Dört Bahar' şarkısı ile yıldızı parlayan sanatçı 'Gurbet Kuşları'nın dizi müziğine de imza atmış. Görgün "Senaryoyu okudum ve gönül süzgecinden süzerek ve bütün hikayeyi özetle anlatan bir müzik olmasını istedim" diyor

* Gurbet Kuşları'na gelen ilk tepkiler nasıl?
Diziyi etrafımdaki insanlardan çok seyreden olmuş. Tanıyan, tanımayan herkesten çok güzel tepkiler geldi. Çok etkileyici bulmuşlar.

* Müziğini yapma fikri sizden mi çıktı?
Karşılıklı oldu aslında. Benden jenerik için müzik istediler. Senaryo beni çok etkiledi. Bir jenerik müziği yaptım. Demo haliyle bile dinleyen herkes çok beğendi. Birçok insanın gözleri doldu, tüyleri diken diken olanlar oldu.

SENARYO ÇOK ETKİLEDİ
* Bir aşka, sevgiliye değil de sadece gurbet duygusu üzerine nasıl müzik yapılır?
Bu işin büyüsü de burada galiba. Senaryoyu okudum. Çok etkilendim. O kadar çok etkilendim ki bu hikayenin, sözleri olan bir şarkısı olması gerektiğini hissettim. Hikayeyi gönül süzgecinden süzdüm. Gurbet Kuşları diye bir şarkı ortaya çıktı. Şarkının aldığı tepkilere bakılırsa tüm hikayeyi özetle anlatıyor.

* Birçok dizinin müziği projenin önüne geçiyor. Gurbet Kuşları'nda da yaşanır mı bu?
Sanmıyorum... Bir işin başka bir işin önüne geçmesi, ikisinden birinin biraz daha zayıf kalmasından kaynaklanıyor. Bizde ise ikisi birbirini destekleyecek.

* Yeni şarkılar var mı?
İlerleyen bölümlerde yeni süprizler olacak.

* Öğretim görevlisi olduğunuzu biliyoruz. Devam ediyor musunuz?
Bir dönem yaptım ama işlerin yoğunluğundan dolayı bıraktım. Şu anda sadece doktoram var Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler'de. 2 dersimi verdikten sonra o da bitiyor. Akamedik kariyerime devam etmek istiyorum.

* Babanız Demir Karahan elli yıllık oyuncu. Sizin oyunculuğunuzu eleştiriyor mu?
Aile içinde birbirimizi eleştiririz. Babam da hep doğru eleştiriler yapmıştır. Ben de çok iyi dersler çıkarmışımdır. Hayatımın hiçbir evresinde vahim bir eleştiriye maruz kalmadım.

* Sizi daha çok oyunculuk mu yoksa müzisyenlik mi tatmin ediyor?
Kendimi en iyi ifade edebildiğim alan müzik. Böyle olduğuna inanıyorum ki şarkılarımı yazıyorum, besteliyorum. Samimi ve başarılı olsun diye yaptığım her işe çok özen gösteriyorum.

* En büyük hayaliniz nedir?
En büyük amacım daha çok ve daha güzel şarkılar yapmak. Her albümde daha fazla insana ulaşmak. Bunu çok samimi söylüyorum. Artık kaset satışları denen bir şey kalmadı. Mp3 olayı çıktığından beri tezgahta korsan kaset satanlar bile ekmeğe muhtaç kaldı. Kimse kaset almayınca yapımcılar para kazanamıyor, şarkıcılara kaset yapmıyor. Bir şarkıcının da kaset yapamaması çok acı...
Haberin fotoğrafları