kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bayram tatili 9 gün

Giriş Saati : 17.09.2008 17:14
Güncelleme : 17.09.2008 20:27
Yeni Haber
Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Ramazan Bayramı tatili kesintisiz olarak devam edecek. Arife günü yarım gün tatil olacak, bayramdan sonraki Cuma günü de tatil olacak. 9 günlük tatil yaşanacak'' dedi.

Çiçek, Ramazan Bayramı boyunca otoyol ve köprü geçişlerinin de ücretsiz olacağını bildirdi.


İDO'DAN BAYRAMDA EK SEFERLER

İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri), bayram yoğunluğu nedeniyle seferlerinde ek düzenlemeler yaparak, Ramazan Bayramı biletlerini satışa çıkardı.

Bayram düzenlemesi kapsamında, Yenikapı-Bandırma ve Yenikapı-Bursa hızlı feribot hatlarına ek seferler koyan İDO, Pendik-Yalova seferlerini tarifeli olarak gerçekleştirirken, Yenikapı-Yalova hattında da talebe bağlı olarak ek seferler düzenleyecek

Çiçek, ''Ramazan Bayramı tatili kesintisiz olarak devam edecek. Arife günü yarım gün, bayramdan sonraki cuma günü de tatil olacak, 9 günlük tatil yaşanacak'' dedi.

Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun ayrıca kamuoyunda ''öğrenci affı'' olarak bilinen ve 640 bin kişiyi ilgilendiren tasarının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a sunulduğunu, Kurul'un ise tasarıyı benimsediğini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda, AB ile ilgili konuların konuşulduğunu, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın bir önceki Bakanlar Kurulu toplantısından bu yana katıldığı toplantılar hakkında bilgi verdiğini belirtti.

Türkiye'nin bölgede oynadığı ve oynayacağı rol sebebiyle katıldığı bazı toplantılar olduğunu hatırlatan Bakan Çiçek, ayrıca yarın enerji ve çevre güvenliği ile ilgili toplantılar yapılacağını ve bunların da konuşulduğunu kaydetti.
Çiçek, TRT'nin Euronews'e üye olması bakımından önemli bir karar alındığını belirterek, ''Hisse alınmak suretiyle Türkiye ile ilgili haberlerin bütün dünyaya ulaştırılması bakımından önemli bir karar alınmıştır. Türkiye bu kanala hissedar olarak katılacaktır'' dedi.

Dışişleri Bakanı Babacan'ın Ulusal Programla ilgili bilgi sunması kapsamında, bazı partilerin liderleriyle bazılarının ise yöneticileriyle görüşüldüğünü belirten Çiçek, ''CHP randevu vermediği için de onlara Ulusal Program iadeli taahhütlü gönderilmiştir ve kendilerine program gönderilen siyasi partilerimiz de bu ayın sonuna kadar söyleyecekleri varsa, katkı yapacakları hususlar varsa kendilerinden talep edilmiştir'' bilgisini verdi.
Cemil Çiçek, Ulusal Programın gönderildiği 84 sivil toplum kuruluşundan 20 tanesinin fikirlerini ilettiklerini ifade ederek, diğerlerinden de gelmesi durumunda bunların da değerlendirme konusu olacağını anlattı.

SU FORUMU

Bakanlar Kurulu'nda 16 Mart 2009 tarihinde Türkiye'de başlayacak 5. Dünya Su Forumu ile ilgili olarak Çevre ve orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun bilgi sunduğunu belirten Bakan Çiçek, bu toplantıya 20 bin civarında katılımın beklendiğini söyledi.

Bu toplantının esas amacının, özellikle Türkiye'de ihtiyacı yakından hissedilen su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanımı ve su yönetimi konularının olduğunu anlatan Bakan Çiçek, toplantıda, 24 konu altında 100 oturumda 500 tebliğ sunulacağını ifade etti.

Çiçek, ''3'er yılda bir yapılıyor. 2009'dan itibaren 3 yıl süreyle İstanbul Dünya Su Başkenti unvanını da taşıyacaktır. Türkiye'nin tanıtımı açısından da önemli. Kongre turizm açısından da ülkemiz ekonomisine katkıları olacaktır'' diye konuştu.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN

Bakan Çiçek, Ramazan Bayramı'nın da yaklaştığını belirterek, bu konuda da bazı kararlar alındığını bildirdi.
Çiçek, şunları söyledi: ''Ramazan Bayramı tatili kesintisiz olarak devam edecek. Arife günü yarım gün, bayramdan sonraki Cuma günü de yine tatil olacak böylece 9 günlük tatil yaşanacak. Memur emeklileri 1 ve 5 Ekim tarihlerinde maaşlarını alıyorlardı. Tatile denk geldiği için bunların ödemeleri de 29 Eylülde yapılacak. 1 ve 5 ekim tarihlerinde maaş alan memur emeklilerimiz bu imkana kavuşmuş olacaklar, yaklaşık 1 milyon 33 bin kişidir bu ve tutarı da 1 katrilyon 846 milyar liradır. Bu da 'iç piyasa açısından, piyasa hareketliliği açısından önemlidir' diye düşünüyoruz. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikası Kanunu var. Bunun 34. maddesi var. Bildiğiniz gibi, memurların özlük haklarıyla ilgili müzakereler yapıldı. Bununla ilgili bu konuda varılan mutabakatın Bakanlar Kurulu'nda bilgi olarak sunulması ve kararlaştırılması gerekiyor. Bu da bugün Bakanlar Kurulu'nda Sayın Başesgioğlu tarafından gündeme getirilmiş ve kararlaştırılmıştır. Bugüne kadar bütün bayramlarda köprü ve otoyol geçişleri ücretsiz oluyor ve belediyelerimiz de ayrıca tedbir alıyorlar. 29 Eylül 2008 Pazartesi günü saat 00.00'dan başlayarak, 2 Ekim 2008 Perşembe günü saat 24.00'e kadar otoyollar ve boğaz köprülerinden ücretsiz olarak yararlanma imkanı getirilmektedir. Yine 30 Eylül 2008 Salı günü saat 00.00'dan başlayarak 2 Ekim 2008 Perşembe günü saat 24.00'e kadar belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşım hizmetlerinden yararlanmada bir imkan verilmektedir. Bu da karara bağlanmış oldu.''

''ÖĞRENCİ AFFI''

Bakan Çiçek, kamuoyunda ''öğrenci affı'' olarak bilinen konunu da gündeme gelediğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığının tasarıyı Başbakanlık'a gönderdiğini söyledi.
Bakanlar Kurulu'nun bunu prensip olarak benimsediğini ve ilk fırsatta TBMM'ye gönderileceğini bildiren Çiçek, şu bilgileri verdi:
''Özü de şudur; yükseköğretim kurumlarının hazırlık ve diğer bütün sınıflarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim yapan öğrencilerden 29 Haziran 2000 tarihinden kanunun yürürlüğe gireceği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişiği kesilenler dahil, her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilmiş öğrencilere ilişkilerinin kesilmesine neden olan bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve 3 sınav hakkı verilmiş olacaktır, bu tasarı yasalaştığı takdirde.''

Cemil Çiçek, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yapılan terör eylemlerine karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi harekatına imkan veren tezkerenin süresini 1 yıl daha uzatacaklarını belirtti. Çiçek, konuya ilişkin tezkerenin, TBMM'ye sevk edileceğini ve Meclis açıldığında da konunun görüşüleceğini bildirdi.
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kurulda ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi.
Bakan Çiçek, 17 Ekim 2007 tarihinde TBMM'nin Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yapılan terör eylemlerine karşı, TSK'nın sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmasına imkan veren tezkereyi kabul ettiğini anımsatarak, sürenin 17 Ekimde dolacağını belirtti. Bu konuda spekülasyonların yapıldığını ifade eden çiçek, şunları söyledi:
''Bugün Bakanlar Kurulu toplantısında bu sürenin 1 yıl daha uzatılmasıyla ilgili konuşulmuş ve bunun da TBMM'ye sevkine karar verilmiştir. Başka konularda yanlış yazılabilir, eksik yazılabilir, bunları anlayışla karşılarız ve bunları düzeltiriz fazla hasarı olmaz, ancak terör gibi ülkenin birliğiyle, bütünlüğü ve güvenliğiyle alakalı ve doğrudan da güvenlik güçlerimizin hayatı ve morali ile ilgili konularda teyit edilmemiş bilgilerin yazılmasını doğru bulmuyoruz.''

''YANLIŞ DEĞERLENDİRMELER OLDU''

Konuya ilişkin sorular üzerine basın mensuplarına ''İlk Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelecektir. Meclis açık olmadığı için de bunun çok daha önceden kararlaştırılması için bir sebep yok, bizim bu konuda bir tereddütümüz de, karar vermede bir sıkıntımız da yok'' dediğini anımsatan Çiçek, şöyle devam etti:
''Dolayısıyla Meclis açılır açılmaz bu konuyu süresinden önce konuşacağız gündeme getireceğiz. Halbuki bununla ilgili yanlış değerlendirmeler oldu. Yanlışlık, şahsımızla ilgili de olsa bunun çok fazla önemi yok. Ama güvenlik güçlerimiz dağda bayırda hayatlarını ortaya koyarak ülkenin birliğine, dirliğine, huzuruna karşı canhıraş bir mücadele yürütürken onların morallerini bozacak veya bu kararları verenlerle ilgili yanlış değerlendirmelere imkan verecek bir yazının yazılması, bir haberin verilmesi çok doğru değil.''
Bu durumda ''bizim çocuklarımız ne ile uğraşıyor, bu kararı verenler hangi hesabın içinde'' gibi siyasete de haksızlık yapan bazı değerlendirmeler yapılabileceğine işaret eden Çiçek, şunları kaydetti:
''Her zaman söylüyorum, ben her zaman sizlerin telefonuna çıkarım, bu konu ile ilgili teyit edilmemiş bilgilerin yazılmasını çok doğru bulmuyorum. Teyit edin, nasıl isterseniz, nasıl yorumlarsanız yorumlayın ama bu haberin doğru olmadığı da bu kararla ortaya çıkmış oluyor. Hükümet olarak, 17 Ekimden itibaren sürenin 1 yıl daha uzatılmasıyla ilgili tezkere TBMM'ye sevk ediliyor, Meclis açıldığında da ilk günlerde bu konu görüşülmüş olacaktır.''