- Şu an 13 Eylül 2008 - Cumartesi tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
- Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için tıklayın »
kapat
Ortaköy'e Ege havası
Restoranların, belli bir mutfağı temsil etmek gibi bir misyonları yoksa bulundukları bölgenin yemeklerini yapmalarını, hiç değilse yöresel malzemeleri değerlendirmelerini beklerim. Başka deyişle, söz gelimi kendisini Fransız restoranı olarak konumlandırmamışsa, örneğin Doğu Anadolu'da bir lokantanın, mayonezli karides salatası bulundurmasını yadırgarım. Ege'de de sımsıcak güneş altında olgunlaşmış güzelim domates varken, bu yöredeki restoranların yemekleri kremaya, soya sosuna bulamalarından da hoşlanmam. Alaçatı'nın yükselişe geçtiği dönemde, kasabanın ana caddesi üzerinde 2004 yılında Lavanta adlı bir restoran açılmış, çok da tutulmuştu. Bir dostum davet etmişti; gittim. Burada da sözünü ettiğim türden abuk yemeklerle karşılaşacağım endişesini taşıyordum, endişemde yanıldım. Adının da işaret ettiği gibi, Ege-Akdeniz özellikleri taşıyan bir lokantaydı burası. Tek eleştirim, yaz aylarında...