Protein ihtiyacınızı et yerine kurubaklagille karşılayın!
ESRA TÜZÜN
Giriş Saati : 01.09.2008 19:19
İLİŞKİLİ HABERLER
Protein ihtiyacınızı et yerine kurubaklagille karşılayın!
Tok tutabilecek besinlerden bir diğer grup proteinli gıdalardır. Bunlar sindirim sisteminden daha yavaş geçtikleri için tokluk hissi uzun sürer. Et, peynir, yumurta, süt ve yoğurt bu grubun örnekleridir. Sahur sofrasına koyacağınız peynir, yumurta ve süt; hem ihtiyacınız olan proteini almanızı, hem de tokluğunuzun uzun sürmesini sağlayacaktır. Kırmızı eti haftada 1-2 kez, beyaz eti 3-4 kez, balık etini 1-3 kez ve bu grup yerine tüketilebilecek olan kurubaklagilleri ise 1-3 kez tüketmek gerekir. Yağlı gıdalar mide boşalmasını geciktirerek, daha uzun süre tokluk sağlar. Ama bu yağın hangi kaynaktan geldiği önemlidir. Yağı zeytinyağı, ceviz, fındık ve badem gibi kaynaklardan sağlayın. Bu şekilde tokluk süreniz uzar ve sağlığınız gelişir. Sindirim zorluğuna karşı da, yemekten sonra 1 fincan rezene veya zencefil içilebilir.
Yayın tarihi: 4 Eylül 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/04/gny/haber,149870189B5E4E258A3B89F8C25613BC.html
Tüm hakları saklıdır.