kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yaşar Kaya Serkan Özbakır Bülent Bayram

Karakol mevzilerine saldırı: 4 asker şehit

Erkan KÖSE - Mehmet YALNIZAN /SABAH
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde PKK tarafından ilçe jandarma komutanlığının nöbetçi mevzilerine uzun menzilli silahlarla yapılan saldırıda 4 asker şehit oldu, 4 asker ise yaralandı. 2 PKK'lı öldürüldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Karakol mevzilerine saldırı: 4 asker şehit
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde PKK mensuplarınca ilçe jandarma komutanlığının nöbetçi mevzilerine roket ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşı ateş açmasıyla 2 terörist öldürüldü. Bölgede operasyon başlatıldı. Yedisu İlçe Jandarma Komutanlığı'na önceki gece teröristler tarafından roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Nöbetçi mevzilerinin hedef alındığı saldırıda jandarma komando er Salim Güneş, jandarma komando onbaşı Yaşar Kaya, jandarma er Bülent Bayram ve jandarma er Serkan Özbakır şehit oldu, 3 asker yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi ile 2 terörist ölü ele geçirildi. Kalabalık terörist grubu karanlıktan yararlanarak dağlık kesime doğru kaçtı. Teröristlere yönelik sıcak takip başlatılırken; dün sabah Bingöl'den kalkan Kobra helikopterleri de operasyona katıldı. Kobralar teröristlerin gizlenebileceği derin vadileri bombalarken; Yedisu kırsal kesiminde jandarma özel harekat birliklerinin operasyonları sürüyor. Yaralı askerler Elazığ Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, şehit askerlerin cenazeleri de aynı hastaneye getirildi.

TÖREN DÜZENLENDİ
Şehit düşen 4 asker, Elazığ Askeri Hastanesi'nde düzenlenen ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katıldığı törenle memleketlerine uğurlandı. Elazığ Askeri Hastanesi'nde şehit 4 asker için düzenlenen törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya da katıldı. Şehit erlerden Salim Güneş'in cenazesi Ordu'ya, Bülent Bayram'ın cenazesi Van'a, Serkan Özbakır'ın cenazesi İstanbul'a, onbaşı Yaşar Kaya'nın cenazesi ise Hatay'agönderildi.