kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte hiç fırın görmeden hazırlanan 3 özel yemek tarifi!

Günışığı Çorbası
Malzemeler: 3 domates, sarıbiber, yarım avokado, 50 gram ıspanak, bir bardak havuç suyu, bir çorba kaşığı keten tohumu yağı, 1.5 santim boyunda taze zencefil, 1 diş sarımsak, yarım kırmızı Chili biber.
Hazırlanışı: Domatesleri, biberleri, avokadoyu ve ıspanağı kabaca doğrayın. Bu karışımın üzerine diğer malzemeleri koyup, blendar'da püre kıvamına gelene kadar çekin.

Dürüm
Hamuru için:
Çeyrek su bardağı kırmızı lahana, 2 su bardağı kılçıksız buğday, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı taze limon suyu, 1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı: Hamur gibi olana kadar robottan geçirin. Daha sonra 40 derecede 8 saat bekletin.

Baklava
Hazırlanışı:
3 su bardağı cevizi 4 saat suda bekletin ve süzün. Bunu yarım su bardağı ısıtılmış balla bir robotta iyice kıyılana kadar karıştırıp, kenara alın. Ardından yine robotta, 3 su bardağı fındık, 15 büyük çekirdeği çıkartılmış hurma ve isterseniz 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını karıştırın. Ufak bir tepsiye veya servis tabağına önce ikinci karışımı, üzerine de birinci karışımı yayın. Küçük parçalara bölerek servis yapın.