Tencereye süt, su, un, nişasta, şeker ve vanilya alınıp; pürüzsüz bir hale gelinceye kadara karıştırılır. Katılaşınca içine un haline getirilen bisküviler ilave edilir. Cam tepsiye yayılır. Pişmiş tatlı kaşık kaşık yayılıp, dolapta dondurulur. Donunca büyük kareler halinde kesilip, üzerine uzun bir muz parçası konulur. İstenirse üzerine nescafe, su, şeker ve mısır nişastası pişirilerek hazırlanan kahveli sos dökülüp; öyle servis yapılır.
Malzemeler
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı şeker
* 2 adet muz
* 1 paket kakaolu bisküvi
Kahve sosu:
* 1 tatlı kaşığı nescafe
* 1 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı mısır nişastası
* * *
Tüter çorbası 4 kişilik
İki adet yumurta, tuz, sarımsak rendesi ve un ile bir hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. 5 bardak et suyu kaynayınca, içine çok ince doğranmış pazı ve hazırladığınız hamur ilave edilip, 10 dakika pişirilir. İçine 2 kaşık krema, yavaş yavaş ilave edilir. Bir kaşık yağ ile kırmızıbiber pişirilir. Bu da çorbanın üzerine gezdirilir ve böylece servis yapılır.
Malzemeler
* 5 su bardağı et suyu
* 1 demet pazı
* 2 diş sarımsak
* 2 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı krema
* Tuz
* Kırmızıbiber
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* * *
Saksı köfte 4 kişilikKıyma, soğan, ekmek, yumurta sarısı, tuz ve karabiber iyice karıştırılır. Köfte harcı hazırlanır. 1 su bardağının dibi kalıp gibi kullanılır ve saksı şeklinde köfte yapılır. Ortalarına bir çay kaşığı margarin konur. Fırında 10 dakika pişirilir ve fırından alınır. Garnitür, mısır ve maydanoz karıştırılıp, ortalarına doldurulur. Üzerine kaşar rendesi serpilir ve tekrar fırına sürülür. 15 dakika pişirilir ve domatesli sosla servis yapılır.
Malzemeler
* 750 gram kıyma
* 1 adet soğan
* 3 dilim bayat ekmek
* 1 adet yumurta sarısı ve akı
* 1 su bardağı garnitür
* Yarım demet maydanoz
* 1 su bardağı mısır
* 1 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı kaşar rendesi
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/30/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.