kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Demirel: Beyanlar çok açık

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, "Giderek güçlenen bazı cemaatler, ekonomiyi yönlendirmeye, sosyo-politik yaşamı biçimlendirmeye, dine bağlı bir yaşam tarzı olarak sosyal kimliklerini ortaya koymaya çalışmaktadırlar" şeklinde uyarı niteliği taşıyan sözlerine 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Beyanlar çok açık, herkes çok iyi anlasın" diye değerlendirdi.

87 yaşında vefat eden eski bakanlardan 14, 15, 16, 18 ve 19. Dönem Adana Milletvekili Mehmet Selahattin Kılıç için TBMM'de tören düzenlendi.

Törene, Kılıç'ın yakınları, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, bazı eski bakan ve milletvekilleri katıldı.

Osmaniye'de 1921 yılında doğan Kılıç, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun oldu.

Kılıç, DSİ Etüd ve Plan Daire Başkanlığı, 13. Dönem Samsun, 14, 15, 16, 18 ve 19. Dönem Adana milletvekilliği ile Köyişleri, Sanayi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bayındırlık bakanlıkları yaptı.

Kılıç, evli ve 4 çocuk babasıydı. Gazetecilerin; Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, laikle ve bazı cemaatlerin ekonomiyi yönlendirdiğine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Demirel, "Herhangi bir değerlendirmeye gerek yok. Beyanlar çok açık. Herkes çok iyi anlasın" değerlendirmesini yaptı.

(ANKA)