- Şu an 29 Ağustos 2008 - Cuma tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
- Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için tıklayın »
kapat
Kuzu Elbasan tava, hünkâr beğendi, küşleme, kadınbudu köfte veya pekmezli ayva dolması... Türk-Osmanlı mutfağının saymakla bitmeyecek lezzetli yemekleri, sunumlarıyla da birer sanat eseri gibi. Buradan yola çıkarak jüri üyelerimiz Türk mutfağında iddialı mekânları seçti. Bu mekânlar, Ramazan'ın başlamasına üç gün kala, iftar planları yapmak isteyenler için de seçenekler sunuyor. Konyalı Lokantası: Osmanlı-Türk mutfağını 111 yıldır yaşatan Konyalı Lokantası'nın üç şubesi var: 1897 Konyalı Akaretler, Topkapı Palace Konyalı ve Kanyon Konyalı. Mekân, Osmanlı- Türk yemek ve mutfak sanatının sahip olduğu 600'den fazla reçeteyi, günümüz damak tadına uygun olarak sunuyor. İftar mönüsünde de geleneksel mutfağımızın hakim olduğu görülüyor. Ovmaç, kızılcık tarhana, çeşminigar çorbası, sütlü ve tereyağlı su böreği, piruhi, etli yaprak sarması, saray pilavı, islim kebabı gibi özel tatlar...