Öncelikle patlıcanları ateşte közleyip kabuklarını çıkartın. Limonlu suda 10 dakika bekletip süzün ve ince ince kıyın. Hazırladığınız patlıcanlara; dövülmüş sarmısağı, tuzu ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alın. Bir soğanı rendeleyip, çok az yağla kavurun. Kıymayı da ekleyip, etin rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Küçük küçük doğradığınız biberi ve rendelediğiniz domatesi baharatlarla beraber kıymaya ekleyip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Servis tabağına yaydığınız patlıcanların üzerine kıymayı serin. İnce ince kıydığınız maydanozu da serpip, soğumadan servis yapın.
Malzemeler
* 1 kilo patlıcan
* 250 gram kıyma
* 2 adet soğan
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 limonun suyu
* Sıvıyağ
* 2 diş sarmısak
* 2 su bardağı süzme yoğurt
* 2 adet yeşil biber
* 2 adet domates
* 1/2 demet maydanoz
* Tuz
Yayın tarihi: 28 Ağustos 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/28/gny/haber,E98CA96FCCFC4DB0A939DA889F90F6EA.html
Tüm hakları saklıdır.