kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Necmiye Özderici Postaağası

Baba ve kocasına inat 'Kaşık-la' ile marka oldu

HAZAL ATEŞ / ANKARA
Babası okumasına, kocası çalışmasına izin vermedi ama o mantı yapıp iş yaşamına atıldı. Necmiye Hanım, 'Kaşık-la' markasıyla marketlere bile girdi..
Kayserili ünlü işadamı Ali Rıza Özderici'nin kızı olarak dünyaya geldi, babası okutmadı, kocası çalışmasına izin vermedi. Üç çocuk annesi Necmiye Özderici Postaağası, Kayseri'de eşinin araba galerisinde "araba alana bir tabak mantı" ikramı ile iş yaşamına adım attı. Kayseri'nin "Kaşık-la" adlı lokanta zincirini kurdu, ürettiği mantılarla büyük hipermarket raflarında yerini aldı. Ardından da ismini taşıyan "Nemciye Hanım Tatlısı" ile dünyaya açıldı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, "700 kadın patronu" önceki gün Ankara'da buluştururken renkli başarı öyküleri ortaya çıktı. Bunlardan sadece biri olan Kaşık-la'nın kurucusu Postaağası, öyküsünü şöyle anlattı:

* MANTISI DÜNYAYA AÇILDI: Erkek kardeşlerim yurtdışında eğitim görürken babam dikiş nakış öğreneyim diye kız meslek lisesine yazdırdı ardından da 18 yaşında evlendim. Üç kızım oldu. Çalışmayı çok istiyordum ancak etrafımdaki herkes "Kocan sana para vermiyor mu?" diyordu. Bir gün eşime otomobil satışı yaptığı plazada 'araba alanlara bir tabak mantı ikram edelim' önerisi götürdüm. O da 'ortalıkta görünmemem' koşuluyla izin verdi. Annem, "Kızım, kocan karnını doyurmuyor mu? Para vereyim çalışma" dedi. Sitemlere kulak tıkadım. Plazadaki bir odayı ele geçirip restorana dönüştürdüm. Sonra sayı 6'ya çıktı. Ancak eşim İbrahim Bey, plazasında sattığı için "Toyota mantı" tabelasında ısrar etti. Ve geçen yıl "Kaşık-la" markasıyla kendi tabelamı dikmeyi başardım. Eşim de, "Sıkılmadın mı, git artık evine" demekten vazgeçti.