Yıkanmış ve doğranmış ıspanak kendi suyunda ateşte pişirilir. Diğer bir tavada yağ ile un pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra, bu karışımın içine ıspanak ve sarımsak ilave edilir. Bu karışım, bir-iki kez çevrildikten sonra, ateşten alınır. Üzerine bir parça tuz ve yoğurt ilave edilir. İyice karıştırıldıktan sonra, servis tabağına alınır. Üzerine kırmızıbiber ve tereyağı gezdirildikten sonra, servis yapılır.
MALZEMELER
* Yarım kilo ıspanak
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 3 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı yağ
* 2 su bardağı yoğurt
* Tuz
* 1 adet kesme şeker
Üstü için:
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Kedidili parfe Yumurtaları mikserle köpüklenene dek çırpın. Ayrı bir kapta, bir bardak süt ile bir paket krem şantiyi koyulaşana kadar karıştırın. Kalan bir bardak süte nescafe ilave edip, çırpın. Kedidili bisküvileri nescafeli süte bandırıp, tepsiye yan yana aralıksız dizin. Krem şantili karışımı yumurtalı karışımla birleştirip, yeniden çırpın ve bisküvilerin üzerine boşaltın. Üzerine hindistancevizi serpin . Buzdolabında birkaç saat bekletin, sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 5 adet yumurta
* 1 paket krem şanti
* 2 su bardağı süt
* Hindistancevizi
* 1 dizi kedidili bisküvi
* 2 tatlı kaşığı nescafe
Çatal Un elenir, ortası havuz yapılır. Diğer malzemeler konur ve hamur yapılır. 10 santimlik şeritler oluşturulur. Bu şeritlerden iki tanesi uçlarından birleştirilir ve yuvarlanır. Uçları, dışa doğru kıvrılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çatalla şekil verildikten sonra, fırında pişirilir.
MALZEMELER
* 1 kilo un
* 40 gram maya
* 50 gram şeker
* 25 gram tuz
* 2 adet yumurta
* 600 gram margarin (yumuşatılmış)
* 50 gram çörek otu
* 1 adet yumurta sarısı
Yayın tarihi: 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/25/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.