Şu an
24 Ağustos 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
24 Ağustos 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Saraylara layık bir yemek yarışması
Türkiye'nin en önde gelen 10 otelinin katılımıyla, 'Şehzadeler Kenti' Amasya'da düzenlenen ilk Osmanlı saray yemekleri yarışması sonucunda, ortaya birbirinden ilginç yemek tarifleri çıktı. Yarışma, basın mensupları sayesinde cennet gibi bir şehir olan Amasya'ya da dikkatleri yöneltti. ...
Yaşam dosyaları
Kolesterolü düşürmek için en yeni teknikler
Geçen yıl yalnızca kalp ilaçlarına Türkiye 1.5 milyon dolar harcadı. Ameliyatlar, doktor kontrolleri bunun dışında....
Yaz sıcaklarında sağlıklı yaşamanın yolları
Sıcaklar insanları bunaltmakla kalmıyor, pek çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Yazın en sıcak günleri yaşanırken, sizin ve ailenizin sağlığını korumak için bir rehber hazırladık....
Sağlıklı bebek için...
Günümüzde, tarama testleri sayesinde anne karnındaki bebeğin zeka seviyesi ve fiziksel engelli olup olmadığı anlaşılabiliyor....
Kalitenin tadını o biliyor
Şarap için en verimli yıllar hangisi, dünyadaki en iyi şarap üreticileri kimler? Dünyada sadece 257 kişinin elinde bulunan Masters of Wine (şarap ustası) unvanı adayı ve New York'ta bir şarap okulu bulunan Dilek Acar tüm bu soruları yanıtladı ve Türk şarabının dünyadaki yerini değerlendirdi. ...
Aydın Boysan: Rakı nikâhlı karımdır ötekiler ise kaçamak
Rakı üstadı Aydın Boysan, tanınmış bir markanın yeni lezzetinin seçimini yaptı ve bu harman rakının tanıtımı sırasında dinleyicilerini hikâyeleriyle bol bol güldürdü. Tanıtımda rakıseverler, rakı mojito gibi kokteyllerle bu geleneksel içkinin farklı yüzünü de tanıdı. ...
Yazın Adana'da suşi yenir mi?
Sertab Erener'in Adana'da suşiden zehirlenip hastanelik olması, hijyen kurallarına özen göstermediğimizi bir kez daha kanıtladı. Üstelik sadece suşiden değil, yazın pek çok kişi dondurma, kokoreç ve tavuk yüzünden zehirleniyor. ...
Yoğurtçu geldi hanııımm!
Yaz sıcaklarında buz gibi ayranda, cacıkta ya da kızartmaların üstüne sos niyetine kullanılan yoğurdun kıymeti artıyor. Ama ne yazık ki bu mevsimde sanayi tipi yoğurdun kalitesi de azalıyor. Bugünlerde "Ne yersiniz?" sorusu sorulduğunda, ağzımdan hemen "Cacık!." sözcüğü çıkıveriyor. ...
Türk kahvesi yoksa keyif olmaz
500 yıldır evlerden çıkmayan ve konukseverliğin de sembolü olan Türk kahvesini yaşatmak elimizde... Alafranga kahveler yüzünden onu ihmal edersek "Bir fincan kahvenin 40 yıllık hatırı vardır," özdeyişine de yazık olur. Rahmetli anneannem dedem öldükten sonra tek başına yaşadı. ...
Türk kahvesi elden gidiyor
Kopenhag'da geçen ay düzenlenen kahve pişirme yarışmasında, 'Türk kahvesi' dalında yedi ülke arasından Rusya birinci, Yunanistan ikinci olurken, Türkiye ancak üçüncü olabildi. Bizden önceki kuşaklara yemekten sonra "Kahveniz nasıl olsun?" diye sorulur, onlar da, tercihlerini sade, az şekerli, orta ...
Su, hayat kaynağı mı tehlike mi?
Musluk suyunun yerini çoktan alan kaynak sularının Avrupa ve Amerika'da zengin mineraller içereninden şarap şişesinde satılanına kadar birçok çeşidi var... Ama dünyanın 70 ülkesinde musluktan akan suda arsenik tehlikesinden söz ediliyor Amerika'da bir şişe Bling H20, 40 dolara satılıyor.. ...
Mönülere yaz geldi
Bütün kış boyunca aynı mönüleri görmekten sıkıldıysanız, mekânların yaza özel hazırladığı yemeklere ve kokteyllere bir göz atmayı ihmal etmeyin. Unutmayın kepekli lahmacun, Vietnam soslu levrek carpaccio, limonlu sufle gibi tatlar kışın yok.... Ağır soslar, kızartmalar, çorbalar... ...
Çiftlik balıklarına haksızlık ediliyor
Alabalık ve çipura ile başlayıp sinarite uzanan kültür balıkçılığımız çok ilerledi. "Denizden çıkmayan balığı yemem,'' diyenler çok yanılıyor. Çünkü çiftlikte yetişen balıkların hem denetim mekanizması ciddi hem de raf ömrü daha uzun. "Ay, çiftlik balığı mı? Kesinlikle yemem. ...
Hititler ne yer ne içerdi?
Deneysel Bir Arkeoloji Çalışması Olarak Hitit Mutfağı kitabındaki bilgilere göre yapılan yemekler, Hititlilerle yemek zevkimizin pek benzeşmediğini ortaya koyuyor. Bu uygarlığın mönüsünden, sadece pekmezli hamur tatlısı ağız tadımıza uygun.... Yıllar önceydi. ...
Diğer Gurme Haberleri
Başrolde zeytinyağı
Anadolu mutfağının çağdaş sunumu
Şarabın sadece iyisi yıllanır-1
Şarabın sadece iyisi yıllanır-2
Yükselen trend roze şarap Türk erkeğini bozar (mı!)
Anadolu mutfağı yaşatılmalı
Dâhi şefin 'tatsız' hayatı
Yediklerinizle aranıza kimse girmesin
Enginar kraliçelere layık
Yazarlar
AHMET ÖRS
Saraylara layık bir yemek yarışması
Türkiye'nin en önde gelen 10 otelinin katılımıyla, ...
Gülse Birsel
Metin Sever
Ahmet Örs
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Turgay Noyan
Yaşama Dair
Hamamda Kate Moss nasıl bayılır?
Kate Moss'un Cağaloğlu Hamamı'nda gerçekleşen moda çekimi, bu ay W dergisinde yayımlandı. ...
Vazgeçilmez ikili: Siyah-beyaz
Ayrılmaz ikili olan siyah-beyaz renklerini birlikte giymenin birçok farklı yolu olduğunu biliyor musunuz? İşte ...
'En gerçek' moda trendleri
84 milyon insanın aktif olarak alışveriş yaptığı ebay'de en çok 1950'li yıllar esintili kıyafetler, parlak aksesuarlar ...
Teknoloji
3N gelmeden 6 ayda 12 milyon abone cepten internete sarıldı
Turkcell aboneleri arasında 2008'in ilk 6 ayında cepten internet kullanan kişi sayısı 12.1 milyona ulaştı. ...
Facebook tek tıkla 'cep'te
Turkcell, dünyanın en büyük internet tabanlı sosyal iletişim ağlarından biri olan Facebook'u aboneleriyle buluşturuyor. ...
Türkçe konuşma bilgisayara aktarılabilecek
Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, yazılım şirketi CTD'nin, Intel'in en son teknolojilerini kullanarak artık ...