SEKTORDE merdiven altı üretim yapan şirket sayısının çokluğuna da işaret eden Yaşar Büyükçetin, bazı firmaların 1.5-2 lira gibi fiyatlardan 4 kap yemek sattığının altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: "Toplu yemek sektörüne bakıldığında pazara giriş eşiğinin çok düşük olduğunu görüyoruz. İki kazan, bir tüp, üç kepçe ile sektöre giren var. Ciddi anlamda merdiven altı üretim söz konusu.
Türkiye'de şu anda bugünkü fiyatlarda 4 kap yemek 3.50- 4 YTL'den aşağı satılamaz. Eğer fiyat 3.50 YTL'nin altında ise kesinlikle alım yapılmamalı. Söz konusu olan şey insan sağlığı. Her şeyin bir oluru var. Örneğin ana yemeğe kişi başına 100 gram et konulur. 1.8 YTL sadece 100 gram etin fiyatı, daha kuru fasulyeden, çorbadan, salatan, pilavdan söz etmiyorum bile. Ama
Türkiye'de 2 YTL'ye fiyat verenler var. Nasıl oluyor peki? Ya yağında, ya etinde ya da başka bir şeyde sorun var o zaman."
Yayın tarihi: 24 Ağustos 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/24//haber,6FF9F993126E4D46AC0BABE2324699EA.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.