Rakı kadehine önce rakı, ardından su, en son da arzuya göre buz konur. Bu sıra bozulduğu takdirde, hem anason yukarı çıkar hem de rakının tadı kaçar.
* Aslında rakıya buz konulması önerilmez. Çünkü buz alkolün yukarı çıkmasına neden olur ve rakının tadını bozar. Buz yerine, rakıya soğuk su konması önerilir.
* Şişedeki son rakı damlası eşit şekilde paylaştırılır.
* Rakı yalnız başına içilen bir içki değildir. Mutlaka yanında uygun mezelerle içilmelidir.
* Rakıya en çok yakışan balıklar çupra ve levrektir. Başlıca rakı mezeleri ise tam yağlı koyun peyniri, turşu, Topatan kavunu ve Çengelköy domatesidir.
Yayın tarihi: 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/16/ct/haber,2E8632E9808743D480890587C97E541E.html
Tüm hakları saklıdır.