kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

80 ülke gizli servisi ortaklaşa çalışıyor

Başkent Pekin'de güvenlik en üst düzeyde... Kente posta ile paket ve kargo göndermek bile yasaklandı. 100 bin polis şehirde kuş uçurtmuyor..
- Gelmiş geçmiş en görkemli açılış töreni olarak nitelenen dünkü seremonide, Çinli dansçılar da nefes kesen gösterileri ile geceye renk kattı

ÇİN
hükümeti olimpiyatlar nedeniyle güvenlik önlemlerini maksimum düzeye çıkar, tarihinin en büyük güvenlik önlemlerinden birini gerçekleştirdi. Açılış sırasında tüm gün Pekin Havaalanı'ndaki uçuşlar yasakladı. Şehre, posta ya da kargo yoluyla koli ve paket gönderilmesine izin verilmedi. Kentteyse, neredeyse kuş uçurulmuyor. 100 bin polis şehirde tur atarken endişeleri Uluslararası Olimpiyat Kurulu Başkanı Jacques Rogge giderdi. Rogge, olimpiyat oyunlarında hiçbir şeyin güvenlik tedbirlerinin önüne geçemeyeceğini vurgulayarak, "Çinlilerle çok büyük işbirliğine gidildi. Yaklaşık 80 ülkenin gizli servisi güvenlik için temas halinde. Aralarında birbirine düşman olanlar bile var. Şu anda dünyanın en güvenilir yeri olimpiyat köyü" dedi. Bu arada Türkistan İslami Partisi, dün terör saldırısı tehdidinde bulundu. Müslümanları, Çinlilerle aynı otobüs veya trene binmeme yönünde uyaran Parti, bağımsızlık istediklerini yineledi.