kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Darbeciler seçim planlıyor

Yeni Haber
Moritanya'da yönetime el koyan askerler, ülkede mümkün olan en kısa zamanda seçim yapmayı planladıklarını bildirdiler.

Darbe liderlerinin, ulusal televizyondan okunan açıklamasında, devlet başkanlığı seçimleri için bir tarih vermedi, ancak seçimin özgür ve şeffaf olacağı belirtildi.

Açıklamada, geçiş döneminde ülkenin askeri komutanlardan oluşan 11 üyeli bir konsey tarafından yönetileceği de kaydedildi.

Moritanya'da Devlet Başkanı Sidi Muhammed Şeyh Abdallahi'nin siyasi kriz nedeniyle bazı üst düzey askerleri görevden almasından kısa süre sonra askerler başkanlık sarayını kuşatarak Devlet Başkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanını rehin almış, bunun bir darbe olduğunu ilan etmişti.

BAŞKENTTEKİ HAVAALANI AÇILDI

Moritanya'da askerlerin yönetime el koymasını takiben dün kapatılan Uluslararası Nouakchott Havaalanı gece geç saatlerde yeniden açıldı.

Güvenlik kaynakları, Devlet Başkanı Sidi Şeyh Abdallahi'ye yönelik darbenin ardından kapatılan havaalanının bugün yeniden açık olduğunu duyurdu.

Uluslararası toplum tarafından kınanan darbenin ardından herhangi bir şiddet olayının rapor edilmediği de belirtiliyor.

Şeyh Abdallahi, ülkenin demokratik olarak seçilen (Mart 2007) ilk devlet başkanı olma özelliğini taşıyor.

MORİTANYA'DAKİ DARBENİN LİDERİ:"BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZECEĞİM"

Moritanya'da demokratik yollarla seçilen devlet başkanına yönelik darbenin lideri General Muhammed Abdülaziz, bütün sorunları çözme sözü verdi.

Darbeden sonra ilk kez kamuoyuna görünen darbe lideri, "Ülkede mevcut bütün sorunları çözeceğim, adalet ve eşitliğin hüküm sürmesini sağlayacağım" ifadesini kullandı.

Kurulan Yüksek Devlet Konseyi üyeleriyle birlikte Devlet Başkanlığı Sarayı'nın girişinde açıklamalarda bulunan darbe lideri, gösteri düzenleyen darbe yandaşlarını selamladı ve "Yüksek Devlet Konseyi, ülke işlerine gösterdiğiniz ilginin bir ifadesi olan bu girişiminizden dolayı sizlere teşekkür eder" dedi.

AA