Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçındaki rakibi Macaristan'ın MTK Budapeşte takımı, dün gece Macaristan Sopron Ligi'nde Budapeşte derbisinde evinde oynadığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı.
MTK Budapeşte takımı, ligin ikinci haftasında evinde Honved takımını konuk etti. MTK'nın Hidegkuti Stadı'nda oynanan maçı 3 bin seyirci izlerken takımın 90 dakika boyunca rakibine karşı etkili oyun sergileyememesi Macar futbolseverleri şaşırttı.
Karşılaşmanın 22. dakikasında Honvedli futbolcu Hercegfalvi attığı golle takımını 1-0 öne geçirirken, MTK Budapeşte ise bu gole 34. dakikada Pal ile cevap verdi. Honved, MTK karşısında daha etkili olmasına karşın pozisyonları gole çeviremeyince mücadele 1-1 tamamlandı.
Fenerbahçe ile 6 Ağustos'ta rövanş maçında mücadele edecek olan MTK, 2 lig maçında sadece 1 puan aldı.
MTK Teknik Direktörü Jozsef Garami, yaptığı açıklamada, ''Bu oyun Fenerbahçe'ye karşı yeterli olmaz. Jozsef Kanta'nın sakatlığı nedeniyle çok zor durumdayız. Bu futbolcunun alternatifini de bulamadık'' dedi.
![](https://arsiv.sabah.com.tr/i2/sp.gif)
Yayın tarihi: 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/04//haber,4D2A813AB93949F0BCD0906C8EAFF2D1.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.