Kırmızı mercimek bolca yıkanır. Dört bardak su ile ateşe konur, kaynatılır. Mercimekler dağılıncaya kadar pişirilir, süzülür ve tencereye alınır. İçine mantılar atılır. Mantılar yumuşayınca başka bir tavada yağda soğan kavrulur. İçine kırmızıbiber ve nane konur. Tencereye ilave edilir. Karıştırılır ve ateşten alınır. Yavaş yavaş yoğurt ilave edilip, karıştırılır. Ateşten alınır.
MALZEMELER 4 kişilik* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 kase mantı
* 1 adet soğan
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 1 kase yoğurt
* Kırmızıbiber
* Tuz
Yayın tarihi: 27 Temmuz 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/27/gny/haber,642E11EF68C4443994AC1A5DCA856A8E.html
Tüm hakları saklıdır.