Bir kaba peynir, nişasta, un, şeker, eritilmiş margarin, yumurta sarısı, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konur. Hamur yapılır. İki parmak arayla yağlanmış tepsiye dizilir. 170 derece fırında 20 dakika pişirilir. Üzerine sıcak şurup dökülür. Tepsi ateşe konur, kısık ateşte beş dakika pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
MALZEMELER 6 kişilik* 125 gram tuzsuz beyaz peynir
* Yarım bardak nişasta
* 1 su bardağı şeker
* 125 gram margarin
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 limon kabuğu rendesi
* 2 bardak un
Şerbeti için:
* 2 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
Yayın tarihi: 27 Temmuz 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/27/gny/haber,91521BD097B84BFD9C8A3AF2D643202B.html
Tüm hakları saklıdır.