kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Obama'nın intikamı

Kendisini "özgürlükçü" olarak tanımlayan Obama, aleyhine karikatüre yer veren New Yorker dergisine yasak getirdi. Ortadoğu gezisinde uçağına 40 gazeteciyi alan başkan adayı, dergiye "Sizin muhabiriniz için yerimiz yoktur" yanıtını verdi..
ABD'nin ilk siyahi lideri olmak isteyen Barack Obama, büyük tartışma yaratan karikatürün intikamını aldı... İlk yurtdışı gezisine çıkan Obama, önce Afganistan'ı ardından da Irak'ı ziyaret etti. İsrail, Almanya, Fransa ve İngiltere'ye gidecek olan Illionis senatörü, yeni uçağına gazetecileri de davet etti. 200 başvuru arasından 40 gazeteci seçilirken uçağa alınmayan bir isim dikkat çekti.

EN KÖKLÜ DERGİ
Son sayısında Barack Obama'yı köktendinci, eşi Michelle'i de siyahi bir terörist olarak gösteren New Yorker dergisinin muhabiri Ryan Lizza için uçakta yer olmadığı belirtildi. Resmi açıklama yapılmazken, bu tavır, karikatürü yayımlayan ülkenin en köklü dergilerinden birinden "intikam almak" olarak yorumlandı. Obama'nın kampanyası karikatürü kınamıştı. Senatör ise bir söyleşide "Sadece bir karikatür" diyerek yorum yapmamıştı.

TEPKİ YAĞDI
İnternetteki haber siteleriyse, karara ateş püskürdü. Huffington Post sitesindeki yazıda, "Beğenilmeyen haberlere misilleme geleceğini düşünmek korkutucu bir olay. Basın bundan sonra dışlanmaktan mı korkacak" ifadeleri kullanıldı. Bir başka sitede de New Yorker'ın, Irak Savaşı, Ebu Garib'deki işkence ve Bush yönetiminin aleyhine birçok skandalı ortaya çıkardığına dikkat çekti ve "Bu başarılara ve etkiye bakıldığında intikamdan başka nedeni olduğunu söylemek güç" denildi.
Haberin fotoğrafları