kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Akşam yemeği tarifleri

Patates yatağında torik
* 1 dilim torik
* 2 büyük patates
* 1 adet kıyılmış küçük pırasa
* 1 kıyılmış yeşil kabak
* 1 diş sarımsak
* Zeytinyağı
* Taze karabiber
Patatesleri soyun, kesip yumuşayıncaya kadar kaynatın. Balığı ızgaraya atıp iki tarafını da hafifçe sararıncaya kadar pişirin. Biraz zeytinyağı koyduğunuz tencerede pırasa, kabak ve sarımsakları hafif kızartın. Patateslere bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, püre olana kadar ezin. Servis tabağının ortasına püreyi yerleştirip, üzerine de balık ve sebzeleri ekleyin.

Fırında sarmısaklı sebze
* 3 orta boy soğan
* 3-4 soyulmuş havuç
* 2 büyük boy soyulmuş ve dilimlenmiş patates
* 300 ml. sebze suyu
* 2 çay kaşığı kuru nane
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 diş ezilmiş sarımsak
* 1 yemek kaşığı susam tohumu
* Deniz tuzu
* Taze karabiber
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Soğan, havuç ve patatesi sebze suyu ile birlikte tencereye atın ve kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Güvecinizi hafifçe yağlayın ve kaynattıklarınıza naneyi de ekleyerek bu kaba alın. Dilimlenmiş patatesler ile yemeğin üzerini örtün. Sarımsak ve susam tohumlarını serpiştirip ısıttığınız fırına atın. 30 dakika sonra yemeğiniz hazır!