Öğle yemeği tarifleri
PATATES SALATASI
* 1 büyük taze patates
* 1 tane doğranmış kırmızı soğan
* Limon suyu
* Zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı çam fıstığı
* 1 porsiyon pişmiş iri karides
* 1 sap doğranmış rezene
YAPILIŞI:
Taze patatesi kaynar suya atın. Pişmesine yakın suyunu boşaltın ve patatesi ikiye ayırın. Doğradığınız soğanları rezeneler ile birlikte zeytinyağında kızartın. Patatesleri de ekleyip hafif kızartın. Çam fıstıklarını kavurun. Sebzeler pişmek üzereyken karidesleri ve çam fıstıklarını ekleyin ve iki dakika pişirin. Son olarak hepsini karıştırıp üstüne limon suyu gezdirin.
PIRINÇ SALATASI
* Çekirdekleri ayıklanmış yarım yeşilbiber
* Çekirdekleri ayıklanmış yarım kırmızıbiber
* 1 orta boy salatalık
* 60 gr. esmer pirinç
* 30 gr. pişmiş bezelye
* Soya sosu
* Karabiber
* Bir tutam tuz
YAPILIŞI:
Biberleri ve salatalıkları doğrayıp, haşlanmış pirinçle karıştırıp, bezelye ve tatlı mısır ekleyin. Soya sosu ve çeşniler ile salatanızı tatlandırın.
Yayın tarihi: 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/21/gny/haber,874D6ED1A24243AD9239B6377F32CDFF.html
Tüm hakları saklıdır.