Şampanya sosunda levrek buğulama
İLİŞKİLİ HABERLER
Şampanya sosunda levrek buğulama
Birçok kişi için Park Şamdan bir fenomene dönmüş durumda. 1981 yılından bu yana hizmet veren mekân, mönüsünde fazla değişiklik yapma taraftarı da değil. Örneğin müdavimleri Park Şamdan'a her gittiğinde illa paça çorbasını içmek ister. Yine de mekân yaza özel bazı tatlar eklemeyi ihmal etmiyor. Bu yazın galibi ise şampanya sosunda buharda pişirilen levrek buğulama olmuş. Küçük bebek enginarlar da yazla birlikte kendine mönüde yer bulan bir diğer yiyecek. Ama Park Şamdan'da bu yazın en gözde yemeği dana kaburga ve kuzu üçleme. Kuzu pirzola, beyti ve bonfileden oluşan üçleme, altında patates püresi ve badem ile servis ediliyor. Mekânın klasikleri arasına giren ekmek kadayıfı ve fırın sütlaç, bu yaz da devam ediyor. Ama bunlara ek olarak tatlı mönüsüne bir de vişneli kup eklenmiş. Limonlu-çilekli margarita ise yazın en çok tüketilen kokteyliymiş. Bu arada Park Şamdan'ın yaz boyunca cumartesi-pazarları sadece Reina'nın içinde hizmet verdiğini hatırlatmadan da geçmeyelim. Hafta içleri ise Nişantaşı şubesi sadece öğlen servisinde açık oluyor. Tel: (0212) 225 07 10
İLİŞKİLİ HABERLER
Şampanya sosunda levrek buğulama
Yayın tarihi: 13 Temmuz 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/13/pz/haber,9D1AD41F48004D6D9CFF97F34CA2BBBE.html
Tüm hakları saklıdır.