Şu an
13 Temmuz 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
13 Temmuz 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Türk kahvesi elden gidiyor
Kopenhag'da geçen ay düzenlenen kahve pişirme yarışmasında, 'Türk kahvesi' dalında yedi ülke arasından Rusya birinci, Yunanistan ikinci olurken, Türkiye ancak üçüncü olabildi. Bizden önceki kuşaklara yemekten sonra "Kahveniz nasıl olsun?" diye sorulur, onlar da, tercihlerini sade, az şekerli, orta ...
Yaşam dosyaları
Sağlıklı bebek için...
Günümüzde, tarama testleri sayesinde anne karnındaki bebeğin zeka seviyesi ve fiziksel engelli olup olmadığı anlaşılabiliyor....
Yaz estetiğinde son trendler
İşin uzmanları tatil estetiğinin püf noktalarını anlattı: Yazın, aşırı sıcaklarda estetik yaptırılır...
Yorulan beyninizi dinlendirme yolları
Bütün bir kış çalıştıktan sonra yaz tatilinde yan gelip yatmayın! Tatilde yorulan beyninizi dinlendirmeye bakın....
Su, hayat kaynağı mı tehlike mi?
Musluk suyunun yerini çoktan alan kaynak sularının Avrupa ve Amerika'da zengin mineraller içereninden şarap şişesinde satılanına kadar birçok çeşidi var... Ama dünyanın 70 ülkesinde musluktan akan suda arsenik tehlikesinden söz ediliyor Amerika'da bir şişe Bling H20, 40 dolara satılıyor.. ...
Mönülere yaz geldi
Bütün kış boyunca aynı mönüleri görmekten sıkıldıysanız, mekânların yaza özel hazırladığı yemeklere ve kokteyllere bir göz atmayı ihmal etmeyin. Unutmayın kepekli lahmacun, Vietnam soslu levrek carpaccio, limonlu sufle gibi tatlar kışın yok.... Ağır soslar, kızartmalar, çorbalar... ...
Çiftlik balıklarına haksızlık ediliyor
Alabalık ve çipura ile başlayıp sinarite uzanan kültür balıkçılığımız çok ilerledi. "Denizden çıkmayan balığı yemem,'' diyenler çok yanılıyor. Çünkü çiftlikte yetişen balıkların hem denetim mekanizması ciddi hem de raf ömrü daha uzun. "Ay, çiftlik balığı mı? Kesinlikle yemem. ...
Hititler ne yer ne içerdi?
Deneysel Bir Arkeoloji Çalışması Olarak Hitit Mutfağı kitabındaki bilgilere göre yapılan yemekler, Hititlilerle yemek zevkimizin pek benzeşmediğini ortaya koyuyor. Bu uygarlığın mönüsünden, sadece pekmezli hamur tatlısı ağız tadımıza uygun.... Yıllar önceydi. ...
Başrolde zeytinyağı
Bir akşam yemeği mönüsünde dokuz farklı zeytinyağı... Şef Maximilian Thomae, Ege'ye özgü malzemeler ve değişik zeytinyağları ile çok farklı bir mönü hazırladı.. Hey gidi günler!.. Biz vaktiyle zeytinyağının hangi bölgeden, ne cins ağacın zeytininden sıkıldığını, sızma mı, yoksa erken hasat mı ...
Anadolu mutfağının çağdaş sunumu
Anadolu mutfağına gönül vermiş, biri İstanbullu diğeri Tokatlı iki işletmecinin elbirliğiyle oluşan Kiva Han, Galata'da hem İstanbullulara hem de turistlere geleneksel Anadolu yemeklerini yozlaştırmadan ama modern bir sunumla sevdiriyor. ...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-1
Türk şaraplarının yıllanmaya uygun olmadığı söylenir. Geçtiğimiz ay yapılan bir tadımda iki büyük Türk şarap üreticisinin 1940'lardan 2000'lere uzanan zaman diliminde yaptıkları şaraplar tadıldı. Bunların önemli bölümünün web sitelerinden satılmaya başlandığı müjdelendi. ...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-2
Türkiye'nin en yaşlı şarabını tattık Kırmızı şarapların tadımına Doluca'nın bugünkü ismi Kav, eski adıyla Özel Kav'ının 97'siyle başladık. Şarap inişe geçmişti. Ancak 2000 rekoltesi bugün de olağanüstüydü. İlk çıktığında aşırı tanenli olan bu şarap zaman içinde yumuşamış, zarifleşmiş, dengeye ...
Yükselen trend roze şarap Türk erkeğini bozar (mı!)
Roze şarabı nasıl bilirsiniz? Hafif bir kadın içkisi olarak mı? Yoksa pembe renkli bir içki olarak mı? Kırmızı ile beyazın arasında kalan pembe şaraplara birçok Türk erkeği renginden ötürü burun kıvırsa da, bu şarabın popülaritesi dünyada her geçen gün artıyor. ...
Anadolu mutfağı yaşatılmalı
Safranbolu'da yapılan üç günlük Geleneksel Lezzetler Şenliği'nde Karabük, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Bartın illerinin yemekleri tadıldı. Şenliğe katılanların ortak isteği, yerel yemeklerimizin korunması için çaba gösterilmesi oldu. Anadolumuzda şenlik, şölen denince akla önce yemek gelir. ...
Diğer Gurme Haberleri
Dâhi şefin 'tatsız' hayatı
Yediklerinizle aranıza kimse girmesin
Enginar kraliçelere layık
Restoranlarım benim fantezilerim
Safran altın değerinde
Pirincin yeri dolmaz
Yeni trend: 17 metrelik barda beraber eğlenmek
Açlık gelince, gurmelik biter
İstanbul'da yemek turizmi
Yazarlar
AHMET ÖRS
Türk kahvesi elden gidiyor
Kopenhag'da geçen ay düzenlenen kahve pişirme yarışmasında, ...
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Yaşama Dair
Yazın son dokunuşları
Sıcak yaz günlerinde hem modayı takip etmek hem de havayla baş edebilmek elinizde. Sezonun moda trendlerini yaz ...
Gözlüğünle güneşe hükmet
Yazın vazgeçilmez aksesuarı olan güneş gözlüğünü seçerken, stilinize ve yüz yapınıza uygun olmasına çok dikkat edin. ...
Gelinliğiniz sizin için ne diyor?
Rüya gününüz geldi çattı ama gelinliğinizi seçmek çok zor değil mi? İçinde kendinizi çok güzel hissedeceğiniz o ...
Teknoloji
Fiyatlar 'makul' oldu dijital makine kapışıldı
Dijital fotoğraf makinesi satışları ilk 4 ayda geçen yıla göre yüzde 43 artış gösterdi. ...
ÖSS sonuçları SMS ile cepte
Vodafone ve Turkcell abonelerinin, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarını cep telefonlarından öğrenebilecekleri ...
Restoran tarif eden iPhone için 'dünya' kapıda yattı!
Üçüncü nesil mobil şebekelere uyumlu iPhone 3G, görüntülü konuşturma ve mobil hızlı internet erişimi dışında GPS ...