Şu an
12 Temmuz 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
12 Temmuz 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Etli L'Entrecote mönü.
Assolist Paris usulü antrikot
L'Entrecote de Paris'nin Nişantaşı'ndaki City's' Alışveriş Merkezi içindeki kışlık mekânına giderseniz, sakın tenhalığı sizi şaşırtmasın. Asıl müdavimleri yazın, Kuruçeşme'deki Boğaz manzaralı şubesine gidiyor. Hangi mekânların kışlık yerinde faaliyetine devam ettiğini, hangisinin yazlık bir yere ...
Yaşam dosyaları
Sağlıklı bebek için...
Günümüzde, tarama testleri sayesinde anne karnındaki bebeğin zeka seviyesi ve fiziksel engelli olup olmadığı anlaşılabiliyor....
Yaz estetiğinde son trendler
İşin uzmanları tatil estetiğinin püf noktalarını anlattı: Yazın, aşırı sıcaklarda estetik yaptırılır...
Yorulan beyninizi dinlendirme yolları
Bütün bir kış çalıştıktan sonra yaz tatilinde yan gelip yatmayın! Tatilde yorulan beyninizi dinlendirmeye bakın....
Bir kez gelen unutamıyor
Çeşme'deki Paparazzi restoran ve beach club'ın, Hindistan'dan Amerika'ya kadar her yerde hayranları var. Bunda yemekleri kadar Ege'nin en güzel koylarından Ayayorgi'de olmasının da rolü büyük. Üşenmedim araştırdım. ...
İtalyan kalitesi başka
Kalamış'ta, geniş bir bahçe içindeki villada yeni açılan İtalyan lokantası Trattoria il Faro'nun, mutfağı da bir İtalyan'a emanet edilmiş. Tatlıları ise bir başka İtalyan hanım yapıyor. Pizzadan ev yapımı kuşkonmazlı makarnaya, mürekkep balıklı risottodan limonlu tarta kadar bütün yemekler çok ...
Kolej aşçısının 100 yıllık yemek tarifleri
Osmanlı'nın son döneminde kurulan sekiz Amerikan kolejinden biri olan ve 1886-1921 yılları arasında 35 yıl eğitim veren Merzifon Anadolu Koleji'nde kaynaklara göre çoğunluğu Ermeni olmak üzere pek çok Türk, Rum, Alman, Arnavut, Çerkez, Bulgar öğrenci yetişti. ...
Asırlık Antakya yemekleri
Antakya yöresine özgü farklı lezzetlerin denenebileceği Beyoğlu'ndaki Antiochia'da, et dahil bütün malzemeler Antakya'dan getirtiliyor. Özellikle zarif tatlar arayanlar bu lokantada çok şey bulabilir. Geçmişte yüksek kültür düzeyine ulaşmış yörelerin mutfak kültürü bugün de üst düzeyde oluyor. ...
Michelin yıldızlı Yunan şef Boğaz'da
2000'de Sydney Olimpiyatları'nda ülkesinin mutfak elçisi olan, bir Michelin yıldızlı Yunan şef Lefteris Lazarou, Reina'nın içindeki Varoulko'da çok değişik deniz ürünleri sunuyor. Yandaki masada oturan kadın tiksintiyle garsona önündeki yemekleri işaret ederek: "Nedir bunlar böyle? Götürün!. ...
Taze yemekler hamburgere meydan okuyor
İstinye Park'ta geçen sonbaharda açılan Osmani lokantası da geleneksel Türk yemekleri sunan diğer tüm lokantalar gibi fast food zincirine karşı ciddi bir mücadele veriyor. Ortadoğu Mutfak Kültürleri adlı kitabı çok beğenirim. ...
Aceleniz varsa, çok beklersiniz
Arnavutköy'de Garga'nın yerine açılan Abracadabra adlı restoranda, Rumeli Kavağı midyeli pilavdan yavru kalamar dolmasına kadar bütün yemekler çok lezzetli. Ama bir de servis elemanları hızlı ve ilgili olsa, her şey daha mükemmel olacak. ...
İtalyan şefin şölen sofrası
Yıllardır İstanbul'da yaşayan İtalyan şef Rudy Pellino'nun Nişantaşı'nda açtığı Il Patio'da ister somon fileto, ister karidesli makarna yiyin... Ama ortaya mutlaka çıtır bir pizza isteyin. Nişantaşı'na yaklaştığımda kentin bu kesimi, sokağa çıkma yasağının uygulandığı nüfus sayımı günlerini ...
Köşkte balık ziyafeti
Cankurtaran'a yolu düşenler, 80 yıllık bir köşkte balık keyfi yapmak için mutlaka Balıkçı Sabahattin'e uğruyor. Bu mekân salataları, mezeleri ve taze balıklarıyla ağzının tadını bilenler için. Armada Oteli'nin sahibi Kasım Zoto'nun, Osmanlı dönemi İstanbulu'nun en mutena semtlerinden biriyken ...
O bir yemek büyücüsü
Tavuğu çikolata sosuna yatırıyor, çikolataya köri katıyor. Taganga'dan Bolivya'ya dünyanın birçok yerinde aşçılık yapan yemek sanatçısı Dilara Erbay, son icatlarını yeni mekânı Abracadabra'da sergiliyor. Dilara Erbay, tam bir yemek mucidi. ...
Diğer Gurme Haberleri
Adı Rumca yemekleri Egeli
Tescilli Huysuz Virjin tatlısı bulunur
Sebze, mevsiminde güzel
Bu kebabın farkı tereyağında saklı
Cunda'da lezzet keşfi
Ortam rahat, yemekler birinci sınıf
Ne yiyeceğinize garson karar veriyor
Deniz manzarası olmasa da olur
İster orada ister evde yiyin
Yazarlar
Sunay Akın
Refik Durbaş
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Alışveriş
Yaz aksesuarsız geçer mi hiç?
Bu yaz kıyafet modasında olduğu gibi aksesuar modasında da birçok farklı tarz var. Bu da moda tutkunlarının aklını ...
Etekler yerleri süpürüyor
Yazın vazgeçilmezi olan minilere artık bir rakip var: Maksiler. Neredeyse yerlere değen uzun elbiseler ve eteklerle çok ...
Tatile gardırobu taşımayın!
Seyahatlerde pek çok kadının ve dolayısıyla yanındaki erkeğin en büyük sorunlarından biri, kocaman bavulla yola çıkıp, ...
Spor
Neden gidiyorlar?
Geçen sezon Tuncay'ın gidişiyle şoke olan F.Bahçe camiası şimdi Aurelio'ya üzülüyor. Ve herkes aynı soruyu soruyor: "Bu ...
Daha iyisini alırım
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Aurelio'nun gidişini fazla kafasına takmadı. Yıldırım, bu bölgeye daha iyi bir oyuncu ...
İki transfer yapacağız
G.Saray'ın hocası Skibbe, yönetimden bir forvet, bir de defans oyuncusu istediğini doğruladı; "Hazırlık döneminin ...
Cuma
Yeni mekân
İstanbul'da pek çok mekân ilk yazını yaşıyor. Kısa süre önce görücüye çıkan bu restoran ve kafeler, şehrin çehresini ...
Açılın, Narnia macerası geliyor
Narnia Günlükleri serisinin ikinci bölümü Prens Kaspiyan, bu hafta gösterime giriyor. ...
Şıklık ayrıntıda gizlidir
Bu yaz güneş gözlüğünün büyük çerçevelisi, ayakkabının parlağı, kolye ve bileziklerin de iri olanları makbul. ...
Dünya
Vatikan borç batağında
Dolara bel bağlayan Katolik Kilisesi kur kurbanı oldu. Zaten ekonomik kriz içindeki İtalyan halkının vergileri de ...
Katliamın 13'üncü yılında 308 kurban 'huzura' kavuştu
Avrupa'nın yakın tarihindeki en büyük utancı Srebrenica Katliamı'nın dün 13'üncü yıldönümüydü. ...