Endüstriyel dondurmanın gelişmesiyle 18 yılda 8 kat artarak yıllık kişi başına dondurma tüketiminin 2.3 litreye çıktığı
Türkiye'de bu yıl sektör, yüzde 20 büyüme bekliyor. Algida Genel Müdürü Ahmet Coşar, hava sıcaklığında geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gözlemlense de endüstriyel dondurma sektöründeki satışların iyi gittiğini söyledi.
Türkiye dondurma pazarının, 2007 yılında ciddi anlamda, yüzde 30 büyüyerek yılı 900 milyon dolarlık raf cirosuyla kapattığını vurgulayan Coşar, pazarın yaklaşık yüzde 80'inin endüstriyel dondurmaya ait olduğunu, diğer kısmını da bölgesel dağıtım yapan üreticiler ve pastanelerin oluşturduğunu bildirdi.
Yayın tarihi: 10 Temmuz 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/10//haber,884B132672D5416DAF46577FA0F21951.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.