kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD bayrağı yarıya indirildi

Yeni Haber
ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda dünkü saldırının ardından bayraklar yarıya indirildi. Güvenlik tedbirleri de 2 katına çıkarıldı.

Dün silahlı saldırganların hedefi olan ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Konsolosluğun bulunduğu sokağın giriş ve çıkışları polis tarafından sürekli kontrol altında tutuluyor. Konsolosluk önünde çevik kuvvet ekipleri tutuluyor.

Bu arada vize işlemleri için Konsolosluğa gelen Antalya Özel Yağmur Lisesi öğrencileri Hande Deniz(18) ile Ürdünlü Lujain Maasteh (15) isimli iki kişi dün meydana gelen olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Kendilerinin olay sırasında vize sırasında olduklarını anlatan 2 öğrenci ateş seslerinin duyulmasının ardından konsolosluk yetkililerinin bütün işlemleri bırakarak sığınağa kaçtığını dile getirdi. 2 görgü tanığı içeride kalan 60'a yakın kişinin ise sığınaklara alınmadığını iddia etti. Saldırganları görmediklerini belirten Hande Deniz, sadece silah sesi duyduklarını anlattı. O sırada konsolosluk içerisinde vize sırasında olduklarını ve silahların sesleriyle korkuya kapıldıklarını söyledi. Vize işlemlerini yapan konsolosluk görevlilerinin olayın ardından panige kapılarak sığınaklara koştuğunu anlatan Deniz, kendilerinin ise ortalıkta kaldığını dile getirdi. Deniz olay sonrası saatlerce bu bölümde beklediklerini kaydetti.

CİHAN