kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Saldırıya öfke yağdı

'Telin ediyorum'
ABD'nin İstanbul'daki Başkonsolosluğuna yapılan ve üç polis memurunun şehit olduğu terör saldırısı devletin zirvesinde de derin üzüntüye neden oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu Üyesi Cem Özdemir ve Yeşiller Partisi milletvekili Renate Künast'ı kabulü öncesinde, gazetecilerin soru sormasına fırsat vermeden saldırıya ilişkin açıklama yaptı. "Bu tip terör saldırılarını şiddetle telin ediyorum" diyen Gül, şöyle konuştu: "Maalesef ABD Başkansolosluğuna bir terör saldırısı olmuştur ve maalesef 3 polisimiz şehit olmuştur. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere tüm polis camiasına ve milletimize sabır diliyorum. Bu tür terör faaliyetlerini şiddetle telin ediyorum. Bunları organize eden, arkasında olan zihniyetlerle Türkiye sonuna kadar mücadele edecektir, mücadele etmektedir. Terörle hiçbir yere varılamayacağını herkes görmüştür."



'İstikrara darbe'
Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıya ilişkin, "Türkiye'nin huzur ve istikrarına kasteden bu hain saldırılar, kahraman emniyet kuvvetlerimizin azim ve kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" dedi. Bir mesaj yayınlayan Erdoğan mesajında şunları kaydetti: "İstanbul'da bir polis noktasına yapılan terörist saldırıda üç polis memurumuzun şehit olmasından büyük üzüntü duydum. Türkiye'nin huzur ve istikrarına kast eden bu hain saldırılar, kahraman emniyet kuvvetlerimizin azim ve kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin, birlik ve beraberliği, huzur ve selameti uğrunda canları pahasına eşsiz kahramanlıklarda bulunan şehit polislerimizin bu fedakarlıklarını daima minnet ve şükranla anacaktır. Onlar, vatan ve millet sevgisinin ölümsüz nişaneleri olarak şehadet mertebesine ulaştılar." Erdoğan dün MİTMüşteşarı Emre Taneri'yi kabul ederek saldırı hakkında bilgi aldı.

SİYASİLER NEFRETLE KINADI
- TBMM Başkanı Köksal Toptan: Nefretle kınadığım bu saldırı, Türkiye'nin huzurunu, toplumsal barışını ve birliğini hedef almaktadır. Türkiye böylesine hain terör eylemlerinden etkilenmeyecek güçtedir.
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt: Polisimize yapılan bu hain saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetleri olarak nefret ve şiddetle kınıyoruz.
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: Saldırganlardan üçünün etkisiz hale getirilmiş olması, güvenlik güçlerinin terörle mücadele konusundaki kararlılığını göstermektedir.
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer: Gerçekten çok üzgünüz. Şehit olan polislerimiz nur içinde yatsınlar. Ailelerine ve Türk milletine de başsağlığı, sabır diliyorum.
- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan: Bir süredir ülkedeki huzur ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik oyunlar oynanıyor. Bu saldırı da yaşanan bu oyunların bir parçasıdır.
Haberin fotoğrafları