kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alaçatı'da dalgaları aşmak 350 YTL

27.05.2008
Türkiye'de en iyi rüzgar alan merkezlerden biri olarak gösterilen Alaçatı'da, 2'şer saatten 5 günlük rüzgar sörfü eğitimi için 350 YTL ödemek yeterli. Alaçatı'da rüzgar sörfü okulunu işleten 2007 Dünya Slalom Rüzgar Sörfü ikincisi milli sporcu Bora Kozanoğlu, her yaştan meraklının Alaçatı'da bu spora başlayabileceğini söyledi.

Bora Kozanoğlu, Alaçatı'da yılın 12 ayı yapılabilen rüzgar sörfüne ilginin her geçen gün arttığını kaydetti. Rüzgar sörfü öğrenmek isteyenler için en ideal zamanın bahar ayları olduğunu belirten Kozanoğlu, dünya rüzgar sörfü şampiyonalarına ev sahipliği yapan Alaçatı'nın, aynı zamanda bu spora başlamak için en güvenli parkurlardan birine sahip olduğunu söyledi.''Alaçatı, adeta windsurf öğrenmek için yaratılmış bir yer. Çok sığ. Düşseniz bile yerler kum. Yaralanma ihtimali çok düşük'' diyen Kozanoğlu, Alaçatı'da 7'den 70'e herkesin, fizik güçlerine uygun yelken ve boardlarla çok kısa bir sürede windsurf ğrenebileceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

''Eskiden malzemeler pahalı ve ağırdı. İki kişi ancak taşıyabilirdi. Okullarda bile malzeme yok denecek kadar azdı. Şimdiyse 7 yaşındaki bir çocuğun dahi taşıyabileceği ağırlıkta malzemeler var. Maliyeti eskiye oranla azaldı. İstediğiniz malzemeyi de bulma imkanınız var. Günde 2 saatlik dersler olmak üzere 5 günlük kurs programımız var. 10 saatte karşı sahile gidip gelmeyi öğreniyorsunuz. 3 günlük bir programla trapez kemeri eğitimi veriyoruz. Trapez kemeriyle vücut ağırlığınızı kullanıp 70-80 kilo metre hıza ulaşmanız mümkün.''Kozanoğlu, 10 saatlik ders programının 350 YTL civarında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''İnsanlar 15-20 dakikalık jetski gezisi için 150-200 YTL ödeyebiliyor. 350 YTL karşılığında adrenalin ve özgürlük duygusunu doyasıya yaşayabileceğiniz bir spora başlayabilirsiniz. Mayonuz dışında bir şey getirmeniz gerekmiyor. Tüm malzemeyi temin ediyoruz. Kurs sonunda uluslararası geçerliliği olan VDWS lisansı veriyoruz. Öğrendikten sonra günlük 80 YTL civarında malzemeyi kiralayıp kendinizi geliştirebilirsiniz. İlerlemek isterseniz bin YTL karşılığında ikinci el board ve yelken de bulabilirsiniz. Yeni malzeme almak ise 2 bin YTL civarında.''

Kozanoğlu, yabancı turistlerin yanı sıra Türklerin de gün geçtikçe yelken sörfüne olan ilgisinin arttığını, bunun da sporun gelişmesi bakımından sevindirici olduğunu kaydetti.Ailelerin çocuklarını 7 yaşından itibaren bu spora yönlendirebileceklerini kaydeden Kozanoğlu, ''Ben 10 yaşında başlamıştım. Eğer iyi çalışırsanız 16-17 de geç sayılmaz'' şeklinde konuştu.

OTELDEN İŞ TOPLANTILARINA RÜZGAR SÖRFÜ SEÇENEĞİ

2 yıllık bir aradan sonra kapılarını 20 gün önce açan Alaçatı'daki Süzer Sun Dreams Oteli Genel Müdürü Kaan Bayhan ise iş dünyasına yönelik ''rüzgar sörfü'' paketi hazırladıklarını kaydetti. ''Sıkıcı toplantılara'' rüzgar sörfüyle renk katmayı hedeflediklerini kaydeden Bayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Son 4-5 yıldır rüzgar sörfü tutkunları artıyor. Yapılan anketlerde Alaçatı, Türkiye'nin en iyi rüzgar sörfü merkezi olarak gösteriliyor. Yüzmeyi bilmeyenler bile güvenli bir şekilde burada sörf öğrenebiliyor. Bu durumun bölgenin tek kapalı tesisi olarak bize önemli bir misyon yüklediğine inanıyoruz.

İş dünyasının 'denge teorisi', 'genel duruş tekniği', 'yön bulma tekniği', 'kontrollü seyir teknikleri' gibi kavramları rüzgar sörfünün kavramlarıyla benzerlik taşıyor. Bu düşünceden hareketle iş dünyasına rüzgar sörfü de içeren bir paket hazırladık. 5 gün sürecek bir seminerde, sinerjiyi artırmaya dönük olarak, rüzgar sörfünden yararlanılabileceğini düşünüyoruz.''Bayhan, 17-19 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik de rüzgar sörfü eğitim programını içeren bir paket hazırladıklarını belirterek, özellikle Rusya ve Almanya'dan ilgiyle karşılandığını dile getirdi.

AA